Un virus informatic ataca in aceste zile 12 banci din Romania, aproape o treime din numarul de institutii de credit din tara noastra. „Adevarul“ va prezinta cum trebuie sa va protejati pentru a nu cadea victima si pentru a nu ramane fara bani in conturi.

IBM a anuntat zilele trecute ca a descoperit o versiune a unui virus informatic care este configurata pentru a ataca in mod special 12 banci din Romania, expertii gigantului american recomandand institutiilor de credit sa-si informeze clientii si sa colaboreze cat mai bine cu furnizorii de securitate antifrauda. Numele bancilor nu este facut public, dar potrivit unor surse din domeniul IT unele dintre acestea sunt „banci de top“ din tara noastra.

Numit Tinba v3, virusul ataca clienti ai bancilor in toata Europa, dar mai ales in Polonia, Italia, Germania si Olanda. Aceasta este, insa, conform datelor IBM Security X-Force, prima situatie in care o varianta a acestui program a fost descoperita atacand in Romania, ajungand chiar si in atentia Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri