Google a lansat marti un router Wi-Fi in cel mai recent efort al companiei de a intra mai puternic in zona „Internet of things” si a caselor inteligente si a atrage mai multi clienti catre serviciile lor.

Routerul de forma cilindrica este denumit OnHub si poate fi precomandat la pretul de 200$ la retaileri online precum Amazon.com sau Walmart.com. Gadget-ul vine cu antene incorporate care scaneaza undele pentru a depista cea mai rapida conexiune, a subliniat Google, intr-un post pe blogul companiei.

Utilizatorii vor putea astfel de prioritizeze un device astfel incat sa aiba acces la cel mai rapid Internet pentru activitati ce necesita consum de date ridicat – download sau streaming, de exemplu. Routerul poate fi cuplat la aplicatia Google On, disponibila pe Android si iOS, pentru a masura lungimile de banda si integritatea semnalului.

Google mai spune ca OnHub se updateaza automat cu noi facilitati si sisteme de securitata, asa cum face si sistemul de operare Android sau browser-ul Chrome. OnHub este fabricat de TP-Link, compania oferind de asemenea indicii ca al doilea producator al gadget-ului ar putea fi ASUS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri