Actiunile Apple, alaturi de ale altor giganti IT, au coborat abrupt luni dimineata, insa producatorul iPhone-ului a reusit o revenire partiala, tot luni, dupa ce CEO-ul companiei, Tim Cook, l-a asigurat pe un influent analist de pe Wall Street ca vanzarile companiei merg inca foarte bine in China.

„Primesc update-uri din China in fiecare zi, inclusiv in aceasta dimineata, si iti pot spune ca am inregistrat in continuare cresteri ale business-ului, din iulie si pana in august”, scrie Tim Cook intr-o scurta adresare catre Jim Cramer, de la CNBC, care a impartasit mesajul. Luni dimineata, valoarea actiunilor Apple se prabusise cu mai bine de 13%, scrie CBSLocal.com.

Aceasta scadere a sters practic 75 de miliarde de dolari din valoarea de piata a Apple, care a inceput ziua cu doar 602,8 miliarde de dolari, scrie TechCrunch.com.

Apple dar si alte companii din State au fost lovite luni, pe masura ce ingrijorarile privind instabilitatea economica din China continua; „China Mare”, incluzand Hong Kong si Taiwan este a doua cea mai mare piata din lume.

Citeste aici evolutia negativa a principalelor companii de tehnologie din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri