Bittnet Systems, prima companie de IT listata pe Bursa de la Bucuresti, vrea sa devina un "aspirator de talente" in piata locala, urmarind sa recruteze traineri si specialisti IT. Aflati dintr-un interviu acordat wall-street.ro de Cristian Logofatu, CFO-ul si unul dintre fondatorii companiei, care sunt calitatile si aptitudinile pe care trebuie sa le aiba un viitor angajat Bittnet.

Logofatu spune ca businessul Bittnet (Citeste si cum a performat in primele 6 luni) este unul de tip “knowledge”, adica se bazeaza pe atragerea de specialisti IT (ingineri si traineri), care acumuleaza cunostinte si apoi le impartasesc cu clientii nostri, fie in cadrul serviciilor de integrare, fie in cadrul sesiunilor de training. "In fiecare an, trainerii nostri instruiesc peste 1.000 de cursanti, de la elevi si studenti pana la ingineri cu experienta, si pastram mereu cel putin un ochi deschis pentru cei mai talentati cursanti, carora, de obicei, le propunem un plan de cariera in cadrul organizatiei noastre", subliniaza CFO-ul companiei.

Bittnet si-a format in acest an si un departament intern de resurse umane, desi dimensiunea actuala a companiei nu necesita neaparat un departament propriu de HR. Totusi, Cristian Logofatu spune ca "aceasta decizie ne va ajuta sa ne pozitionam in viitor ca un angajator de top in domeniul IT [...] Este foarte important pentru noi sa devenim daca se poate un “aspirator de talente” din IT, sa atragem specialisti care sa fie in acord cu valorile companiei noastre".

Bittnet a recrutat in luna iunie un director de resurse umane, care a “intrat direct in paine” si are un rol dublu: recrutarea permanenta (am inceput cu succes un proces de extindere a echipei tehnice), dar si imbunatatirea permanenta a mediului de lucru, conform tendintelor sesizate la marii jucatori mondiali din domeniu.

Daca ne gandim la faptul ca mai bine de jumatate din timpul petrecut treaz de o persoana este alocat intr-un fel sau altul activitatii profesionale si combinam aceasta observatie cu faptul ca intr-un knowledge-business, pentru a avea performanta, trebuie ca membrii echipei sa performeze la 100% din capacitatea intelectuala este evident necesar ca mediul de lucru si povestea de care fiecare membru al echipei decide sa isi lege prezentul si viitorul trebuie sa fie atractive.

De altfel, decizia de a recruta un HR manager este corelata si cu deschiderea unui nou birou, in Cluj, care functioneaza ca o reprezentanta de vanzari, iar planurile de expansiune nu se opresc aici.

Cristian Logofatu Bittnet"Planul nostru de expansiune contine intr-adevar o componenta importanta de prezenta regionala la nivel national. In acest sens, colaboram strans cu cea mai mare agentie de recrutare romaneasca, Professional, pentru a recruta cele mai potrivite persoane, care sa puna bazele unor birouri locale in mai multe orase cu potential mare de dezvoltare. Tocmai de aceea, am adoptat, la sfatul antreprenorului Dan Stefan, strategia care s-a dovedit castigatoare pentru afacerea Autonom: avem o lista de orase importante (Timisoara, Oradea, Sibiu, Iasi, Craiova, Mures etc.) unde cautam nu doar un angajat, ci persoane cu profil de “business partner”. Vom alege urmatorul oras in functie de progresul procesului de recrutare, doar atunci cand suntem siguri ca am identificat persoana potrivita", a povestiti Cristian Logofatu (foto), in interviul acordat wall-street.ro.

Logofatu puncteaza ca Bittnet a avut in acest an o cerere mare pentru traininguri de tehnologii avansate: Cisco Contact Center, Tehnologie Video, Next Generation Security, BYOD & Collaboration (in cazul Cisco) si System Center 2012, Windows Server 2012 si Lync (in cazul Microsoft).

"Cele mai dinamice traininguri din portofoliu sunt fara indoiala trainingurile Amazon Web Services, unde am inregistrat cereri din mai multe tari din jur. Trebuie mentionate aici si trainingurile din programa ITIL, care au devenit foarte populare odata cu amplificarea trendului de nearshoring catre Romania (mutarea la noi in tara a operatiunilor de suport IT pentru mai multe companii multinationale). Trendul global de migrare catre cloud, dar si conceptul de SDN - Software Defined Networks - ne-au facut sa inregistram o crestere sensibila si a cererii de training pe tehnologii Linux", a mai spus oficialul Bittnet.

Ce calitati cauta Bittnet la un trainer IT

Aptitudinile si calitatile angajatilor Bittnet difera in functie de specificul jobului, dar, in cazul trainerilor, este vorba despre o baza solida de cunostinte intr-un anumit domeniu din IT, combinata cu inclinatii pedagogice si placerea de a impartasi cu altii cunostintele dobandite. Pe langa cunostintele de ordin tehnic, Bittnet isi doreste de la orice potential membru al echipei 3 calitati "transversale": inteligenta, responsabilitate si onestitate.

Logofatu sustine ca un business bazat pe cunoastere depinde de inteligenta fiecarui membru al echipei, mai ales ca Bittnet activeaza in domeniile cu cele mai rapide schimbari.

Trebuie ca intreaga echipa sa se poata adapta continuu la nou, sa absoarba inaintea altora schimbarile si sa se “recalibreze” constant la noile realitati. Acestea sunt trasaturi esentiale ale persoanelor inteligente.

"Nu in ultimul rand, este important sa ai in echipa numai persoane oneste. Cu titlu de gluma, daca ai in organizatie o persoana inteligenta si harnica, determinata este bine sa poti sa ai incredere ca a venit in companie nu ca sa te fure, ci ca sa munceasca si sa-si arate valoarea adaugata", concluzioneaza oficialul Bittnet.

Sursa foto: training_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri