Samsung, unul dintre cei mai mari producatori de electronice la nivel mondial, a lansat manuale digitale pentru clasa intai si a doua, pentru disciplinele romana, matematica si engleza, aceste proiecte facand parte din strategia companiei de a folosi tehnologia in domeniul educatiei, a declarat Ana Maria Pasculescu, head of product management in cadrul diviziei consumer electronic in cadrul companiei.

Manualele vor fi disponibile gratuit din octombrie acestea urmand sa fie descarcate pe televizor sau tableta.

“Romania este in primele tari in ceea ce priveste consumul de televiziune, romanii petrecand cate sase ore zilnic privind la televizor. De asemenea, in jur de 90% dintre gospodariile din Romania au televizor, iar acesta nu mai este doar o sursa de informare. De exemplu, in prezent circa 50% din piata de televizoare sunt modele smart, iar jumatate dintre cei care au un astfel de televizor folosesc continut educational macar o data pe saptamana”, spune Pascalescu.

Manualele create de Samsung impreuna cu cei de la Ascendia Design sunt una dintre cele sase variante aprobate de Ministerul Educatiei. Manualele se pot folosi acasa, dar, in cazul in care o scoala doreste poate alege acest instrument si acasa.

“Acesta initiativa face parte din strategia noastra de a utiliza tehnologia in domeniul educatiei. Pentru ca folosim tot mai multa tehnologie, insa cunostintele digitale ale tinerilor nu sunt la nivelul dorit”,

Samsung a pornit proiectele in domeniul educatiei in 2011 odata cu organizarea de caravane educationale in licee, programul atingand 20. 000 de elevi. Ulterior compania a inaugurat patru clase digitale si a doua laboratoare (innovation lab) dedicate studentilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri