Competitiile sportive dedicate gaming-ului profesionist, asa numitele eSports, au crescut intr-un ritm fantastic in ultimii ani, lucru care a dus la dezvoltarea comunitatii de gameri – atat a celor amatori cat si a celor profesionisti, lucru care, in final, a accelerat vanzarile de componente si PC-uri.

In ciuda unei scaderi continue a pietei de profil, pe fondul aparitiei de noi echipamentecare au luat fata PC-urilor traditionale, segmentul de gaming se pare ca a ramas cel mai important motor de sustinere al pietei.

In opinia actorilor din piata locala de profil, un mare merit este datorat acestor activitati care au luat o amploare tot mai mare inca din urma cu 4-5 ani.

Un merit in acest sens il are si comunitatea dezvoltata de catre Silviu Stroie si echipa din spatele Computer Games si a PGL (Professional Gamers League), Silviu Stoie fiind omul care a adus pentru prima data o competitie internationala in Romania si care in acesta toamna va organiza cel mai mare eveniment desfasurat pana acum in Romania, la Cluj.

In opinia lui Gabriel Gidea, director dezvoltare Kingston Technology pentru Romania si Bulgaria, acest fenomen care a luat o amploare neasteptata in ultimii ani, se va dezvolta spectaculos in urmatorii ani.

“Este o comunitate care creste continuu. Este un boost de imagine, dar si in vanzari, atat pentru noi, cat si pentru tara noastra. Ma astept ca numarul de vizitatori sa creasca de la o editie la alta, dar mai ales sa se dezvolte comunitatea gamerilor din Romania. In urmatorii 3-5 ani numarul gamerilor din Romania va depasi pragul de 5 milioane de fani”, a spus Gidea, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

In Romania, unul dintre cele mai populare sporturi electronice este Counter-Strike. Un alt joc foarte popular este League of Legends, dar si comunitatea de Dota este semnificativa. Un alt joc care a prins foarte bine publicul roman, inca din versiunea de Beta si unde exista chiar si jucatori profesionisti, este Hearthstone.

Citeste pe larg interviul despre piata PC-urilor si cum gaming-ul va fi viitorul industriei in articolul pe care il gasesti aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri