Fie ca esti fan Apple, fie ca nu simpatizezi deloc brandul american de electronice nu ai cum sa nu iti compari telefonul cu cele mai noi modele iPhone. Accentul in ultimii ani s-a pus in mod evident pe calitatile camerei foto cu care vin dotate noile smartphone-uri.

Un cunoscut fotograf si dezvoltator al unei aplicatii pentru platforma iOS a realizat un colaj din mai multe poze, in care sunt analizate performantele foto ale tuturor modelelor iPhone lansate din 2007 si pana in prezent.

Ca o scurta recapitulare, primul model de smartphone lansat de Apple, iPhone 3G, beneficia de o camera foto cu o rezolutie de 2 megapixeli, urmata de modelul 3GS cu o camera cu 3 megapixeli, dar care implementa pentru prima data functia de autofocus. iPhone 4 a fost primul smartphone al gigantului american care a incorporat o camera foto cu un senzor de 5 mega pixeli, in timp ce upgrade-ul 4s a venit cu o camera foto de 8 megapixeli. Modelele care i-au urmat, iPhone 5 si iPhone 5s si iPhone 6 – toate au avut camere foto de 8 megapixeli, dar de la o generatie la alta senzorul a fost mult imbunatatit.

Schimbarea a venit o data cu lansarea noii game iPhone 6s si iPhone 6s Plus, doua smartphone-uri care au fost dotate cu o camera foto de 12 megapixeli, cu posibilitate de filmare 4K si o imbunatatire a tututor caracteristicilor fata de modelele mai vechi.

Testele au fost realizate de catre fotograful Lisa Bettanyprin intermediul aplicatiei Camera+ din iOS si publicate pe blogul sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri