Omnilogic a transmis joi dimineata ca Gabriel Marin, director general Omnilogic, NU este aceeasi persoana care apare in documentele oficiale DNA, fiind vorba ” de o simpla coincidenta de nume”.

„Se vehiculeaza in media, de o anumita perioada de timp, numele firmei Omnilogic si al dlui Gabriel Marin, director general Omnilogic in legatura cu afacerea achizitionarii licentelor Microsoft de catre Guvernul Romaniei (incepand cu 2002 si pana in 2009) si mai recent, cu noua investigatie a afacerii EADS. Persoana care apare in documentele oficiale DNA fie sub pseudonimul “Marin Gabi" sau in alte documente chiar "Marin Gabriel" (si care a aparut sub acelasi pseudonim si ca denuntator principal atat in afacerea achizitiei de licente Microsoft de catre Guvernul Romaniei in perioada 2002-2009 cat si in dosarul EADS, recent deschis) NU are nimic de a face cu Gabriel Marin, director general Omnilogic”, a transmis compania.

In cel mai bun caz poate fi vorba de o simpla coincidenta de nume, desi este foarte putin probabil ca este o simpla intamplare, martorul respectiv alegandu-si probabil, cu buna stiinta, un nume foarte cunoscut in lumea IT&C-ului romanesc, continua oficialii companiei.

„Nu intamplator, in toate documentele aparute in media, martorul care se ascunde sub acest nume nu are niciun element de identificare - nici macar data de nastere sau CNP, fara sa mai vorbim de semnatura denuntului care nu are nici o legatura cu semnaturile publice ale directorului Omnilogic, dl Gabriel Marin, toate acestea fiind probabil o precautiune necesara in cazul martorilor acoperiti”.

In plus, insusi numele si prenumele sunt inversate, Gabriel aparand ca nume de familie si Marin ca prenume, continua oficialii distribuitorului IT&C.

„Atat Gabriel Marin, director general Omnilogic, cat si Omnilogic ca firma, nu au avut, la nici un moment, direct sau indirect, vreo legatura de afaceri cu vreuna dintre firmele implicate in scandalul achizitiei licentelor Microsoft de catre Guvernul Romaniei, cu Microsoft direct sau mai recent, cu vreuna din entitatile mentionate in diverse medii de informare ca fiind implicate in derularea contractelor EADS”, subliniaza Omnilogic.

„De altfel, este de notorietate in industria locala de IT&C, relatia exploziva intre Omnilogic si corporatia Microsoft: Omnilogic a intrerupt brusc orice relatie comerciala cu Microsoft inca din 1998 si a sustinut in numeroase interviuri din presa locala (in ultimii aproape 20 de ani), faptul ca in Romania Guvernul ar fi trebuit sa cumpere solutii Open-Source si nu licente Microsoft”.

Dosarul Microsoft a facut pana in prezent multe victime, nume grele din diferite industrii, printre care si Dorin Cocos sau Dumitru Nicolae, dar si Gabriel Sandu, fost ministru si Gheorghe Stefan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri