Windows 10 a fost instalat pe 110 milioane de dispozitive de la lansarea sa, de la finalul lunii iulie, un rezultat nu foarte bun pentru Microsoft, dar peste asteptarile pe care le-a generat Windows 8 sau upgrade-ul la 8.1.

In cadrul evenimentului #Windows10devices, organizat de catre Microsoft, oficialii gigantului american sustin ca la numai 10 saptamani de la lansarea sa, noul sistem de operare al companiei a reusit sa depaseasca pragul de 100 de milioane de utilizatori.

Mai mult, oficialii gigantului american sustin ca peste 650 de miliarde de pagini web au fost deschise in noul browser Edge si aproximativ 120 de ani de continut de jocuri video a fost transpus pe sistemul de operare Windows 10 de pe consolele Xbox.

Cortana, serviciul de asistent personal dezvoltat de catre Microsoft a raspuns pana acum la un miliard de intrebari, in timp ce magazinul virtual al gigantului american a inregistrat peste un miliar de vizite, valoare ca nu este deloc impresionata, asta daca ne gandim ca acesta a fost accesat o singura data pe saptamana de fiecare dispozitiv care rula Windows 10.

Interesant este faptul ca pasionatii social media vor fi bucurosi sa afle ca Facebook va dezvolta aplicatii proprii pentru Windows 10 pentru cele trei servicii pe care le detine: Facebook, Instagram si Messenger.

La prezentarea statisticilor despre Windows 10, Microsoft a anuntat lansarea pe piata si a trei noi smartphone-uri sub brand propriu – este vorba despre Lumia 550, Lumia 950 si Lumia 950 XL.

Microsoft Lumia 550 este un smartphone de clasa medie, cu un ecran al carei diagonala este de 4,7 inch si rezolutie HD si o camera foto de 5 megapixeli, in timp ce Lumia 950 si 950 XL sunt doua noi varfuri de gama cu o rezolutie quad HD (2560x1440 pixeli) cu diagonale de 5,2 inch, respectiv 5,7 inch, ambele dispozitive beneficiind de o camera foto de 20 megapixeli cu stabilizare optica, trei blitzuri si o camera frontala de 5 megapixeli.

Preturile noilor terminale pornesc de la 140 de dolari si ajung la 650 de dolari pentru phableta de 5,7 inch.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri