Cu a doua franciza deschisa in 2015, localizata in centrul Clujului, dupa cea deschisa la inceputul acestui an in Bucuresti, Studio 20 ajunge la trei centre de videochat glamour in Romania.

”Studio 20, afacerea pilot deschisa la 1 ianuarie 2014 a generat peste 900 de mii de euro anul trecut. Aceasta informatie a convins o serie de antreprenori ca un business in videochat glamour este un important generator de profit daca este gestionat asa cum trebuie” declara Robert Vanderty, managerul Studio 20.

In prezent, studioul pilot deschis de Studio 20 langa Gara de Nord din Bucuresti reuseste sa se impuna pe o piata concurentiala acerba, unde romacele par a fi cele mai cautate modele. „Din estimarile noastre sunt mai mult de 100 de mii de modele din Romania care lucreaza pe cele mai mari site-uri de Live Cam din lume.Numai o mica parte dintre ele traiesc un vis implinit din punct de vedere financiar. Doar daca beneficiaza de training si consiliere pentru a deveni la randul lor niste terapeuti, pot spera la castiguri de 3 – 10 mii de dolari pe luna ca model”, declara Robert Vanderty.

Studio 20 in Cluj dupa o investitie de 100 de mii de euro

Cu o investitie care apartine unor tineri softisti, franciza Studio 20 din Cluj a avut nevoie pentru deschidere de aproximativ 100 de mii de euro. „Ne-am uitat la cifre, pe caietul de franciza si am cazut de acord ca nu exista o afacere mai potrivita pentru noi decat Studio 20, asta gratie consilierii pe care o primim de la echipa lui Robert. Este clar ca atunci cand am aplicat pentru caietul de franciza aveam o cu totul alta opinie despre acest domeniu. Vrem sa generam profit cu studioul nostru, vrem sa avem o afacere din care sa castige toata lumea implicata. Pentru asta a fost nevoie de investitii de peste 100 de mii de euro, dar a fost nevoie si de traineri pentru modele si o echipa care sa faca fata provocarilor tehnice”, declara Andrei M., coproprietar al francizei.

Studio-ul din Cluj este situat in strada Louis Pasteur si are 300 mp. Aici pot lucra 20 de modele si o echipa de suport compusa din alte 6 persoane. „Suplimentar, pentru trainingul modelelor angajate, pe langa suportul colegilor de la Bucuresti, am ales traineri care se ocupa cu instruirea personalului de vanzari si telesales din multinationalele prezente in Cluj. Intentionam sa ne recuperam investitia pana la finalul anului viitor, iar pe profit sa intram mult mai repede” declara Florin B, cel de-al doilea asociat al Studio 20 Cluj.

Piata de videochat in Romania la 9 luni din 2015

Estimarea reprezentantilor Studio 20 pentru 9 luni din 2015 este ca piata a crescut cu 10-15% dar, cel mai important, daca in 2014 aveam peste 90% din piata la negru, in 2015, ca urmare a controalelor ANAF si ale Parchetului General, peste 50% din incasari trec in legalitate. Asta se vede in cresterea incasarilor la bugetul de stat. „Peste 100 de milioane de dolari sunt produsi de industria de videochat din Romania si asta inseamna 5-10 milioane de dolari in taxe si impozite in fiecare an”, declara Robert Vanderty.

Raquelle Diva este cel mai bun model european la Praga

Performantele financiare ale Studio 20 fac din modele adevarate dive europene. Studio 20 alaturi de Raquelle Diva cele mai inalte distinctii la Oscarurile europene ale industriei de live entertainment: „Nu este un business usor, ai parte de nopti nedormite, dar trebuie sa-l faci cu multa atentie si cu respectarea tuturor legilor in vigoare. Am vazut modele care au intrat pentru prima data la noi in studio cu multa circumspectie, iar acum sunt persoane sigure pe sine, cu un bagaj important de cunostinte generale si cu o serie de notiuni de terapie destul de bine insusite. In fapt, cu cat stiu mai bine sa-si foloseasca skill-urile din zona comunicarii, cu atat reusesc sa castige mai mult, iar Raquelle Diva, Devious Angel sau Sasha Red sunt exemple in acest sens, modele recunoscute la nivel mondial”, declara Robert Vanderty.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri