Companiile cheltuiesc in medie 427 de dolari anual pentru a repara un calculator mai vechi de patru ani, a afirmat Bogdan Georgescu, channel account manager in cadrul Intel Romania si Bulgaria, cel mai mare producator de microprocesoare la nivel global.

In general, companiile din Romania isi schimba calculatorul o data la patru ani, urmand astfel tendinta globala in domeniu.

“Sunt peste 500 de milioane de computere mai vechi de patru pana la cinci ani sau mai mult, la nivel mondial, potrivit estimarilor Intel. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu tin mult timp si nu pot beneficia de noile experiente disponibile in prezent. La acest capitol sunt incluse si PC-urile de business. Schimbarea computerului ajuta companiile sa economiseasca timp si bani. Repararea un PC vechi de patru ani poate depasi costul de achizitie a unuia nou deoarece companiile pot cheltui o medie de 427 de dolari pe an pentru a repara un PC vechi de 4 ani, comparativ cu unul nou”, spune Georgescu care citeaza analize realizate de Intel.

El adauga ca sunt salvate 42 de ore pe an daca un utilizator petrece mai putin timp pentru repararea unui PC mai vechi de 4 ani.

Cat de des isi schimba romanii calculatorul de acasa

Companiile care isi schimba cel mai des dispozitivele pe care lucreaza sunt cele din IT sau care activeaza in domenii conexe tehnologiei.
“Infrastructura este schimbata mult mai des deoarece este inteles faptul ca e nevoie de putere de calcul si ca trebuie sa se alinieze cu dezvoltarea intregului ecosistem IT”, explica oficialul Intel.

Pe de alta parte, companiile care isi schimba mai rar sistemele sunt companiile mici. In ceea ce priveste segmentul de persoane fizice, romanii isi schimba PC-ul tot la perioade de 4-5 ani. “Acestea evolueaza rapid si apar noi tehnologii.

Spre exemplu, spre deosebire de un laptop vechi de 4 ani, acum utilizatorii au la dispozitive o multitudine de forme, precum laptopul 2 in 1, care ofera performanta unui laptop si portabilitatea unei tablete in acelasi dispozitiv. De asemenea, actualele dispozitive pornesc intr-o secunda, au touchscreen sau permit logarea cu ajutorul fetei, fara nevoia parolelor”, mai spune Bogdan Georgescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri