Telekom, cel mai mare operator telecom cu servicii integrate fix-mobil, a avut anul acesta un buget de investitii de circa 160 de milioane de euro, a declarat Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pentru segmentul business in cadrul companiei.

“Investim anual anul acesta in jur de 160 de milioane de euro si sper sa investim in continuare sume similare”.

Ce a spus Ovidiu Ghiman:

Despre reglementare: Autoritatile trebuie sa ofere un cadru in care sa se asigure crestere pe termen mediu si lung. Piata noastra de telecom este un paradis al consmatorilor, dar cred in continuare ca avem o problem in privinta sustenabilitatii pe termen mediu si lung. Este foarte important sa avem un cadru de reglementare si de legislatie care sa sustina investitii pe perioade indelungate.

Despre fuziuni si achizitii in domeniu: Un proces de consolidare va fi unul inevitabil, unul natural pentru ca toti vrem sa oferim servicii de calitate. Achizitiile nu sunt o prioritate pentru noi, dar sunt un subiect deschis si daca vom vedea oportunitati, vom face acest lucru.

Despre preturile si investitiile operatorilor: Urmaresc cu mare interes toata ofertele noastre de achizitii pentru diferite echipamente si cred ca noi operatorii avem o provocare uriasa in legatura cu felul cum sa extragem valoare din piata. Tehnologiile noi vor continua sa apara si nevoia de investitii va fi acolo. Investim anual anul acesta in jur de 160 de milioane de euro si sper sa investim in continuare sume similare. Intrebarea este cata valoare reusim sa extragem din serviciile noi pe care le lansam. Nu cumparam tehnologie mai ieftina decat in alte tari si sunt similaritati in privinta costurilor. Cheltuielile pentru dezvoltarea unei retele 4G sunt similare in Romanai cu cele din alte tari.

Prioritati pentru 2016: Sa cream operatorul numarul unu integrat de servicii fix-mobil, sa ajungem sa influentam intr-un mod semnificativ pozitiv vietile si afacerile clientilor nostril. Vom investi masiv in calitatea retelelor fixe si mobile acolo unde se poate, in rest vom face parteneriate strategice. Un alt lucru important este experienta clientului pentru ca ajungem in punctul in care toti operatorii au o calitate buna a serviciilor, dar ceea ce ne va diferentia vor fi serviciile de customer service.

Despre cum se construiesc retelele in Romania: Un lucru care trebuie rezolvat este usurinta cu care se dezvolta infrastructura in Romania. De exemplu Ro-Net. Oricata bunavointa ar fi in sectorul public, si, uneori, este multa bunavointa, este extrem de greu sa misti acest angrenaj urias. Ar trebui sa vorbim despre cum dezvoltam infrastructura, despre care sunt taxele pe care le platim.

Despre deschiderea retelei fixe catre operatorii de telefonie mobila: Cred ca exista o oportunitate in acest subiect si infrastructurile fixe competitive ar trebui utilizate intr-un mod partajat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri