Toshiba, unul dintre cei mai importanti producatori japonezi de echipamente electronice, a scos la vanzare divizia de senzori ca urmare a unui scandal in care trebuie sa recupereze peste un miliard de dolari, noteaza Reuters.

In acest fel, Toshiba isi va vinde fabrica de senzori de imagine din Oita, localitate situata in sudul Japoniei, catre concurentii de la Sony, care vor prelua in acest fel o echipa de peste 1.000 de angajati.

Intelegerea dintre cele doua parti se ridica la peste 160 de milioane de dolari, arata surse apropiate celor doua companii si citate de agentia Reuters. Toshiba a anuntat de asemenea ca se pregateste sa renunte si la divizia producatoare de LED-uri, parte a diviziei de semiconductori.

Pentru Sony, achizitia senzorilor de imagine a Toshiba este un pas important pentru a-si consolida pozitia pe acest segment in piata.

Sony controleaza aproximativ 40% din totalul pietei de senzori de imagine (CMOS), un circuit integrat folosit cu precadere in domeniile foto si video si care a explodat o data cu aparitia pe piata a smartphone-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri