Unul dintre lucrurile fundamentale pentru Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, este accesul la infrastructura fixa, a declarat Ravinder Takkar, CEO al companiei, in cadrul unui eveniment organizat de arbitrul telecom, ANCOM.

„Lucrurile devin tot mai complexe, iar munca unei autoritati de reglementare devine tot mai dificila pentru ca este este nevoie de transparenta si de conditii echitabile de concurenta. La nivel global sunt cateva provocari precum securitatea, protectia viatii private...insa toata lumea sa confrunta cu aceste lucruri. Insa provocarea in Romania este sa avem acces la infrastructura fixa. Acesta este unul dintre lucrurile fundamentale despre care a vorbit si Jean Francois (n.red. Jean Francois Fallacher, CEO al Orange). Pentru noi un lucru imediat este cum sa avem un echilibru si cum sa furnizam consumatorilor nostri ceea ce isi doresc”, a declarat Ravinder Takkar.

ANCOM a hotarat saptamana trecuta sa nu permita accesul Vodafone si Orange la infrastructura operatorilor de internet fix (precum RCS&RDS, UPC sau Telekom) motivand ca domeniul este destul de competitiv pentru o si mai mare liberalizare a pietei. Pe de alta parte, RCS&RDS, companie care nu are o retea de telefonie mobila foarte dezvoltata, are acces la reteaua Vodafone in unele zone care nu are acoperire buna.

Acest lucru a dus la nemultumire in randul principalilor operatori de telefonie mobila -Orange si Vodafone. Ceilalti doi operatori de telefonie mobila, RCS&RDS si Telekom au si servicii fixe de comunicatii.

“Piata este dinamica, fluida si in crestere continua, Romania inregistrand cel mai ridicat grad de concurenta la nivel de infrastructuri dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, cu un numar de peste 750 furnizori de servicii de acces la internet in banda larga la puncte fixe in anul 2014, cu peste 60% dintre conexiunile de acces cu viteze de cel putin 30Mbps si cu peste 2/3 din populatie in localitati acoperite de cel putin trei retele apte sa ofere acces la internet la puncte fixe. In acest context, trebuie subliniat faptul ca rata relativ scazuta de penetrare a conexiunilor de acces la internet in banda larga la puncte fixe este cauzata de factori precum gradul redus de penetrare a terminalelor care permit accesul la internet de acasa, gradul redus de alfabetizare digitala, precum si nivelul scazut al venitului mediu pe cap de locuitor, in special in mediul rural, si nu de lipsa de concurenta”, a explicat ANCOM in urma cu o saptamana.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri