Telekom Romania lanseaza Managed Wi-Fi, un serviciu de Internet wireless cu componente de data analytics pentru companii, devenit disponibil comercial dupa o perioada de testare. Telekom Managed Wi-Fi este cea mai noua solutie de Internet wireless din portofoliul companiei, dupa ce anul trecut au fost lansate Fon pentru clientii persoane fizice, respectiv GCA ( Global Corporate Access) pentru companii. In plus, de la inceputul acestui an este disponibila si o solutie inovatoare pentru spatii publice – copacul digital – un incarcator solar pentru dispozitivele mobile cu Wi-Fi incorporat.

Telekom Managed Wi-Fi este o solutie B2B completa, bazata pe echipamente Cisco, eficienta atat in birouri, cat si in spatii publice mai vaste, precum hoteluri, restaurante, mall-uri, magazine sau alte zone de interes public. Utilizatorii finali beneficiaza de acces gratuit la Internet, iar companiile pot extrage date relevante pentru afacerile lor in functie de traficul efectuat. De exemplu, proprietarul unui restaurant poate afla de cate ori i-a trecut pragul un client si ii poate face oferte de fidelizare. Proprietarii unui magazin pot identifica raioanele care prezinta mai putin interes si pot reconsidera strategia de aranjare a rafturilor in functie de informatiile obtinute. Un hotel poate obtine scoruri mai bune in functie de calitatea serviciului wireless pe care il ofera, iar stabilitatea acestui serviciu poate fi determinata de numarul de clienti conectati simultan, informatie in functie de care poate fi redimensionat numarul de access points.

Solutia ofera date si despre zonele cu traficul cel mai intens, in functie de intervalele orare, putand fi adoptata si de administratiile locale si amplasata in parcuri, ca parte a unor proiecte de tip smart city. Aceste informatii pot fi prelucrate ulterior pentru reamenajarea spatiului respectiv sau pentru a gestiona mai eficient serviciile de securitate din zona.

Telekom Managed Wi-Fi este disponibil incepand cu 30 euro/ luna, fara TVA, pentru fiecare dintre punctele de acces. Serviciului standard ii pot fi adaugate o pagina de acces adaptata la elementele de design ale clientului, functii avansate de analytics, access points cu o capacitate mai mare sau adecvate zonelor cu intemperii, alte echipamente de retea sau cablarea structurata aferenta, costurile variind in functie de aceste optiuni suplimentare.

Principalii concurenti ai Telekom sunt Orange, Vodafone, RCS&RDS, precum si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri