Dupa ce au reusit de curand sa depaseasca pragul de 30 de milioane de unitati PlayStation 4 vandute la nivel global, japonezii de la Sonyau consemnat o noua victorie importanta pe piata din SUA, una recunoscuta ca fiind terioriul Microsoft si al Xbox.

Desi in luna octombrie a acestui an Sony a pierdut pozitia pe piata consolelor pentru jocuri, se pare ca perioada de reduceri cu ocazia Black Friday a fost in avantajul japonezilor care si-au adjudecat din nou prima pozitie in top, potrivit unor date publicate de catre compania de cercetare NPD, relateaza presa internationala.

“PlayStation 4 este din nou cea mai vanduta consola de jocuri pe piata din Statele Unite, una extrem de importanta pentru industria de profil. Am reusit sa atingem cateva obiective cheie in ultimele saptamani. Inaintea evenimentului de reduceri Black Friday am anuntat ca am reusit sa atingem si sa depasim pragul de 30 de milioane de unitati PS4 vandute la nivel global catre consumatorii din intreaga lume, ceea ce este un rezultat extrem de bun”, a declarat Eric Lempel, senior vicepresedinte pe marketing al Sony Computer Entertainment (SCE) America si sef al PlayStation Network din regiunea americii.

Conform datelor reprezentantului PlayStation, vanzarile cu ocazia campaniei de reduceri Black Friday au fost cele mai mari din istorie. “Este o directie clara, iar acest lucru demonstreaza ca sunt tot mai multi oameni care se joaca in prezent. Luna noiembrie a fost cea mai buna pentru vanzarile din PlayStation Store”, a mai aratat Eric Lempel.

In raport se mai arata ca vanzarile Xbox One si PS4 sunt cu mult inaintea dispozitivelor lansate anterior. “Dupa 25 de luni de la lansarea pe piata, vanzarile PS4 si Xbox sunt cu 47% mai mari decat vanzarile combinate ale aceluiasi interval pentru echipamentele PS3 si Xbox 360.

In timp ce vanzarile de echipamente hardware au fost in crestere cu peste 10%, la 1,12 miliarde de dolari in cursul lunii trecute, vanzarile de software au suferit un declin de 7%, la putin peste 1 miliard de dolari. Jocul Call of Duty: Black Ops 3 este cel mai vandut, urmat de titluri precum Fallout 4 sau Star Wars: Battlefront.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri