Comisarul european al concurentei, Neelie Kroes, a declarat ca nu intrevede o rezolvare amiabila a conflictului cu compania americana Microsoft si ca aceasta va trebui sa-si respecte condamnarea din martie 2004, pentru abuz de pozitie dominanta.

intrebata in legatura cu criticile Microsoft, care acuza Comisia ca prefera calea conflictuala si ca refuza negocierile, Neelie Kroes a raspuns ca nu este vorba despre rezolvarea amiabila a problemei, ci despre respectarea unei decizii a Comisiei, care i se impune companiei Microsoft si pe care aceasta trebuie sa o respecte.

"Am fost nevoita, in iulie, sa propun Comisiei sa-i impuna companiei o taxa zilnica, deoarece, la doi ani dupa decizia noastra, Microsoft nu o respecta inca, in conditiile in care Curtea de Justitie a respins cererea companiei de suspendare a hotararii CE", a afirmat potrivit NewsIn, Neelie Kroes.

In martie 2004, Comisia Europeana a condamnat numarul unu mondial in informatica la o amenda record de 497 de milioane de euro, cea mai mare amenda aplicata de Bruxelles unei companii. Pe de alta parte, executivul UE ii ceruse companiei americane sa divulge documentatia tehnica necesara concurentilor sai pentru a dezvolta programe informatice compatibile cu sistemul de operare Windows, cu care functioneaza 90% dintre calculatoarele din lume.

Neelie Kroes a estimat ca Microsoft nu a furnizat documentatia necesara si a condamnat compania, iar in data de 12 iulie s-a trecut la noi sanctiuni zilnice, care ajung la o suma totala de 280,5 milioane de euro.in prezent, Microsoft si Comisia Europeana poarta, in continuare, discutii despre continutul acestei documentatii, iar grupul din SUA risca aplicarea unor noi amenzi, in cazul in care intarzie prea mult in a se conforma solicitarilor CE.

Pe de alta parte, justitia europeana, la care Microsoft a facut apel, ar trebui sa se pronunte in privinta acestei probleme in cursul lui 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri