Apple Watch

Apple Watch

Apple a anuntat Apple Watch spre finalul lui 2014, insa produsul a ajuns in magazine in aprilie 2015. De la debutul Apple Watch, compania americana a ajuns pe locul doi in piata de wearables, conform IDC, cu livrari de 3,9 milioane si un marketshare de 18,6%, in trimestrul trei.

Apple Watch este depasit de FitBit, care are un pret mult mai mic.

Windows 10

Windows 10

Microsoft a lansat Windows 10 in vara, ambitia fiind sa atinga un miliard de instalari pana in aprilie 2018. A atins 110 milioane pana in octombrie. Windows 10 incearca sa rezolve problemele Windows 7 si Windows 8.1; sistemul de operare a avut review-uri preponderent pozitive si este de notat arhitectura universala. Dezvoltatorii pot construi mai usor aplicatii atat pentru desktop cat si pentru tablete, laptop-uri si mobile.

Amazon Echo

Amazon Echo

Un produs mai putin cunoscut in Romania, Amazon Echo a adus inteligenta artificiala in case. Device-ul este un speaker conectat care poate accesa Web-ul prin Alexa, tehnologia inteligenta a Amazon.

Echo iti poate spune starea vremii, sa afli ultimele stiri, sa alerteze in ceea ce priveste problemele din trafic, sa ruleze muzica Prime si Pandora sau chiar sa spuna glume.

Box, de la Bitdefender

Box, de la Bitdefender

The BOX este o solutie hardware de securitate creata pentru a proteja utilizatorii de atacuri phishing, malware, redirectionari si alte link-uri malitioase. „35% dintre americani planuiesc sa investeasca in device-uri IoT in urmatoarele sase luni, asa ca nevoia pentru o solutie care sa ii ajute sa activeze, securizat, Internet of Things, a devenit un lucru critic”, a spus, la lansarea din State, Catalin Cosoi, chief security strategist la BitDefender.

Produsul este o mica cutiuta care actioneaza si ca router. Daca o anumita locuinta/un anumit software este atacat cibernetic, sistemul blocheaza atacul si trimite alerte pentru a avertiza utilizatorul cu privire la respectivul pericol. Casele cu numeroase device-uri inteligente conectate la Internet, precum smartphone-uri, PC-uri si TV-uri inteligente, pot beneficia de monitorizare in timp real de la BOX, gadget-ul companiei romanesti.

In viitorul apropiat, compania va anunta planurile de expansiune si pentru Romania.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

S6 este cel mai bun telefon produs de Samsung. Compania din Coreea de Sud a inlocuit carcasele din plastic cu paneluri din sticla premium si elemente metalice. Ecranul quad HD, procesorul rapid Exynos, camera foarte buna si incarcarea rapida face din Galaxy S6 unul dintre cele mai dorite telefoane, alternativa pentru iPhone, inclusiv in Romania.

iPhone 6s

iPhone 6s

iPhone 6S si 6s Plus nu au schimbat mult in piata, dar au adus (cel putin) o facilitate importanta si multiple update-uri fata de modelele din 2014. Cea mai impresionanta facilitate, numita 3D Touch, permite utilizatorilor sa aiba acces la un nou meniu secundar. iPhone 6S are cel mai rapid procesor Apple, o camera updatata, autonomie mai buna si cel mai rapid senzor touch din piata.

Terminalul a adus companiei americane vanzari de peste 10 milioane de unitati in weekend-ul lansarii.

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR

Samsung a incheiat parteneriat cu Oculus pentru a dezvolta Gear VR, un headset portabil pentru realitate virtuala. Ce este unic in privinta acestui sistem este faptul ca se bazeaza pe smartphone-urile Samsung Galaxy – nu pe PC-uri -, pentru a oferi motorul din spatele experientei imersive. Are un camp vizual mare, datorita lentilelor speciale, si se foloseste de senzorul smartphone-ului pentru a depista miscarile capului. La 100 de euro, este un accesoriu ieftin pentru fanii Samsung Galaxy S6 sau Note 5.

Sursa foto: Shutterstock