Locul 5 - Sony Xperia Z5 Compact

Locul 5 - Sony Xperia Z5 Compact

Sony este unul dintre cei mai longevivi producatori de smartphone-uri la nivel global, o companie care a ramas in piata de profil in ciuda declinului vanzarilor din ultimii ani si a luptei tot mai acute cand vine vorba de batalia cu gigantii asiatici din China sau Coreea de Sud.

Chiar si asa, Sony a lansat in acest an mai multe versiuni ale varfului de gama Z5, iar in opinia noastra castigator este modelul Sony Xperia Z5 Compact, extrem de apreciat gratie dimensiunilor pe care le are, a performantelor si experientei in utilizare, precum si a autonomiei cu mult pe media din piata.

Una dintre cele mai mari probleme in randul utilizatorilor de telefoane mobile este autonomia gadget-urilor pe care acestia le detin. Se pare ca Sony a inteles acest lucru si a lansat pe piata un model de telefon care depaseste cu mult media pietei, cand vine vorba de autonomie.

Sony Xperia Z5 Compact dispune de un acumulator de 2.700 mAh, insa dimensiunea ecranului sau (de numai 4,6 inch), in combinatie cu rezolutia HD (1280x720 pixeli) fac ca smartphone-ul sa fie in topul telefoanelor cu cel mai mare timp de asteptare pana la epuizarea bateriei.

Chiar daca are un pret usor ridicat, pentru caracteristicile sale tehnice, Sony Xperia Z5 Compact a imprumutat o serie de avantaje de la fratii sai mai mari. Xperia Z5 Compact dispune de o camera foto de 23 de megapixeli, memorie de 2GB, functie High Res Audio pentru auditiile muzicale, un procesor Octa-Core (8 nuclee), precum si o capacitate de stocare standard de 32 GB.

Pret si disponbilitate: 2.349 de lei, la CEL.ro

Locul 4 - Nexus 5X

Locul 4 - Nexus 5X

Dupa un succes neasteptat de care s-a bucurat in urma cu doi ani de zile modelul Nexus 5 lansat de Google impreuna cu cu LG, in acest an, parteneriatul dintre cele doua companii se pare ca a reinviat, prin lansarea modeului Nexus 5X, un smartphone dotat cu cele mai noi tehnologii in domeniu.

Smartphone-ul a fost primul model de telefon care a beneficiat de update-ul la Android 6.0 Marshmallow. Nexus 5X pastreaza o buna parte din simplitatea pe care a adus-o pe piata modelul Nexus 5 in urma cu doi ani de zile, iar smartphone-ul de 5,2 inch, cu rezolutie Full HD, dispune de un procesor cu sase nuclee si 2GB de memorie RAM.

Se pare, insa, ca Nexus 5X a reparat din problemele cu care s-au confruntat utilizatorii Nexus 5, care, in cea mai mare parte acuzau smartphone-ul de o autonomie scazuta, astfel ca noul model Nexus 5X beneficiaza de o performanta mai buna in activitate.

Modelul Nexus 5X are un pret de vanzare de circa 2.000 de lei.

Locul 3 - LG G4

Locul 3 - LG G4

Dupa lectiile invatate cu G2 si G3, LG se pare ca a invatat din erorile trecute si modelul lansat de catre producatorul sud-coreean in acest an pe piata chiar a dat rezultate.

LG a dotat smartphone-ul G4 cu un procesor pe sase nuclee, suficient de performant cat sa faca fata cu brio tuturor cerintelor actuale.
Punctele tari ale noului smartphone sunt de departe camera foto, precum si designul terminalului mobil. Dotat cu un senzor foarte luminos, camera foto de pe LG G4 concureaza de la egal la egal cu cea cu care sunt dotate modelele din seria Galaxy S6 de la Samsung, dar si cea a noului iPhone 6, fiind deja subiectul mai multor analize amanuntite si comparatii pe Internet.

Pe partea de design, inginerii de la LG au lucrat indeaproape cu designeri care au optat pentru o carcasa din piele, in diferite variante de culoare, care ii confera dispozitivului mobil un aspect deosebit si destul de apreciat in randul utilizatorilor, asta chiar daca modelul se comercializeaza pe piata si cu o carcasa detasabila din policarbonat.

Unul dintre avantajele pe care modelul lansat de sud-coreeni este functia de incarcare rapida, dar si faptul ca smartphone-ul dispune de un acumulator de 3.000 mAh.

Pret si disponibilitate: 1.999 lei, la evoMAG.

Sursa foto: lg.com

Locul 2 - iPhone 6s

Locul 2 - iPhone 6s

Apple a fost, este si va ramane mult timp un reper al industriei IT in materie de echipamente premium, asta si pentru ca inovatia gigantului american nu inceteaza sa se opreasca. iPhone este, fara indoiala, motorul business-ului Apple, iar versiunea lansata in toamna lui 2015 a atras in foarte scurt timp simpatia utilizatorilor.

Lansat in doua variante, unul cu un ecran mai mic, de 4,7 inch (iPhone 6s) si unul cu un ecran mai generos, de 5,5 inch (iPhone 6s Plus), modelele prezentate de compania americana au prins foarte bine la public, fiind unul din principalele surprize care se pregatesc de sarbatori celor apropiati.

Chiar daca la capitolul performante (pe hartie) telefoanele iPhone nu ies din tipar, in anul 2015 dispozitivele ruland inca pe baza unui procesor cu doua nuclee (in timp ce procesoarele de pe varfurile de gama cu Android sunt echipate cu procesoare si cu opt nuclee), Apple reuseste sa mentina sus stacheta in privinta gadget-urilor din buzunar.

Apple a imbunatatit in acest an pe noul iPhone 6s performantele generale in utilizare, a adus o serie de imbunatatiri la nivel de software (functia 3D Touch), dar si performantele camerei foto, care de aceasta data incorporeaza un modul de 12 megapixeli, mult mai performant decat cele anterioare.

Pret si disponibilitate: 3.400 de lei, la evoMAG.

Locul 1 - Samsung Galaxy S6 edge

Locul 1 - Samsung Galaxy S6 edge

Locul 1 in topul celor mai bune smartphone-uri din 2015 ii revine de aceasta data modelului Galaxy S6 edge de la Samsung. Lansarea din primavara acestui an a varfului de gama S6 Edge a accentuat si mai tare duelul din varful producatorilor de telefoane de pe piata.
Lansarea primului smartphone cu ecran curbat de pe piata, un design unic pana in prezent pe piata, a adunat de partea gigantului sud-coreean milioane de noi fani ai brandului, asta dupa ce rezultate asiaticilor cunoscusera o scadere in ultimele trimestre.

Echipat cu sistemul de operare si o noua interfata TouchWiz, mult mai aerisita decat pana acum, Samsung Galaxy S6 Edge beneficiaza de un ecran de 5,1 inch cu rezolutie QHD (2560x1440 pixeli), cu un procesor pe 8 nuclee. Samsung Galaxy S6 Edge, ca si modelul Galaxy S6, dar si fratiorii mai mari – Galaxy S6 Plus sau Galaxy S6 Edge Plus – dispun de un modul foto de 16 megapixeli, capabil sa realizeze poze foarte bune in aproape orice situatie, insa de departe cel mai mare avantaj este oferi de posibilitatea de filmare 1080p la 60 de cadre pe secunde. Este o placere pe care am testat-o la Wall-Street.ro pentru a ne convinge.

De ce S6 Edge si nu S6 Edge Plus pe locul 1? Cea mai mare problema a Galaxy S6 Edge Plus este marimea. Faptul ca smartphone-ul vine cu margini mult mai subtiri decat cele ale unui telefon obisnuit il face sa nu fie o optiunea foarte buna cand vine vorba de utilizarea lui in anumite conditii mai dificile. Inafara dimensiunii, cele doua terminale sunt similare in ceea ce priveste echiparea.

Pret si disponibilitate: 2.749 de lei, la CEL.ro.