Mai multi angajati ai companiei Microsoft au interpretat cu ocazia Craciunului un cantec pacifist - "Let There Be Peace on Earth"- in fata unui magazin newyorkez al companiei Apple, in cadrul unui moment insolit, creat pentru a detensiona relatiile dintre cei doi giganti din industria tehnologiei.

Companiile Microsoft si Apple sunt implicate in una dintre cele mai aprige rivalitati din istoria industriei hi-tech. Insa nici cea mai puternica rivalitate nu este imuna la spiritul sarbatorilor de iarna, afirma revista People in editia sa electronica, potrivit Mediafax.

Intr-o inregistrare video publicata pe YouTube, angajati din mai multe magazine americane ale companiei Microsoft, selectati din intreaga tara, s-au reunit in fata magazinului principal pe care Apple il detine la New York, pentru a interpreta o versiune proprie a celebrului cantec pacifist "Let There Be Peace on Earth".

Imaginile arata ca, la sfarsitul cantecului, angajatii din acel magazin Apple i-au aplaudat frenetic si i-au imbratisat pe colegii lor de la Microsoft. Acest moment insolit reprezinta o schimbare majora in relatiile dintre cei doi giganti din industria hi-tech, care au instaurat o veritabila traditie in perioada sarbatorilor de iarna, lansand in ultimii ani campanii publicitare la scala nationala prin care ridiculizau produsele create de compania rivala.

Desi inregistrarea video pare spontana, actiunea a fost planificata dinainte, deoarece legislatia din New York stipuleaza faptul ca Microsoft are nevoie de permisiunea companiei Apple, pe care trebuie sa o obtina in avans, daca doreste sa filmeze un eveniment in fata magazinelor acestei companiii, precizeaza AdAge.com. Cu toate acestea, conducerea Apple nu a fost informata in legatura cu natura acestui film realizat de Microsoft in fata principalului ei magazin din New York.

Microsoft a audiat cateva sute dintre angajatii sai de pe intregul teritoriu al Statelor Unite si a ales in cele din urma 37 dintre cei mai buni cantareti din randul salariatilor sai, pentru a participa la acest eveniment insolit, la care a fost invitat si Corul tinerilor din Harlem (Harlem Youth Choir), precizeaza CNN.

Inregistrarea a fost realizata pe 16 noiembrie, la doar cateva saptamani dupa ce Microsoft si-a deschis un nou magazin la New York, situat la mai putin de 5 kilometri de principalul magazin pe care Apple il are in metropola americana.

"Let There Be Peace on Earth" este un cantec compus de Jill Jackson Miller si Sy Miller in 1955. Initial, cantecul a fost compus si interpretat de Corul International al Copiilor (International Children's Choir), infiintat de Easter Beakly si Arthur Granger, in cadrul Academiei de dans Granger din Long Beach. Cantecul, al carui mesaj este unul profund pacifist, a fost de atunci interpretat la diverse reuniuni cu caracter social, politic si religios, inclusiv in fata ruinelor celor doua turnuri gemene din New York si a unei conferinte prezidate de papa Francisc in septembrie 2015.

"Let There Be Peace on Earth" a fost recompensat cu Medalia de Onoare George Washington, atribuita de Freedom Foundation din Valley Forge si cu Brotherhood Award, un trofeu atribuit de Conferinta Natinala a crestinilor si evreilor din Statele Unite.

Sursa foto: Hadrian/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri