Romanii au vorbit 34,4 miliarde de minute in prima jumatate a anului pe telefonul mobil, in crestere cu 3,4% fata de aceeasi perioada din 2014, arata datele ANCOM, organizatia care reglementeaza piata de telecomunicatii din Romania.

Aceasta crestere se datoreaza traficului efectuat catre alte retele de telefonie mobila, care a crescut cu 68%, pana la 6,6 miliarde minute, precum si cresterii traficului catre retele internationale si cu transmisie prin satelit cu 73%, pana la 1,6 miliarde minute.

In schimb, datele raportate de furnizori arata ca numarul de minute vorbite in aceeasi retea scade cu 8,2%, pana la 25 miliarde minute, in prima parte a acestui an fata de aceeasi perioada a anului anterior. Traficul catre retelele fixe stagneaza la 1,1 miliarde minute.

Pentru prima data, in semestrul I 2015 traficul de voce realizat de utilizatorii pe baza de abonament a depasit traficul realizat prin intermediul cartelelor preplatite, ajungand la o pondere de 53% in total. De asemenea, 41% din trafic a fost realizat de abonatii persoane fizice, 12% de abonatii persoane juridice, iar 47% de catre utilizatorii pe baza de cartele preplatite.

Durata medie a unui apel a crescut la 2 minute si 40 de secunde in semestrul I 2015, iar traficul de voce mediu lunar realizat de un utilizator activ a fost de 4 ore si 11 de minute, cu 6 minute mai mult decat cel inregistrat in semestrul I 2014. De asemenea, un utilizator a transmis in medie 73 de mesaje SMS pe luna.

In ceea ce priveste serviciile de roaming, traficul de voce s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 498 milioane de minute, cea mai mare crestere anuala inregistrandu-se in cazul apelurilor efectuate (+156%, pana la 166 milioane minute).
Apelurile primite au insumat 333 milioane minute, in crestere cu 89% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Duratele medii ale apelurilor efectuate si primite au inregistrat cresteri substantiale, astfel ca durata medie a unui apel efectuat a crescut la 3 minute si 5 secunde de la 1 minut si 58 de secunde, iar durata medie a unui apel primit a crescut cu peste 1 minut, atingand 3 minute si 59 de secunde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri