Un cont apartinand ministrului rus al Comunicatiilor de pe reteaua de socializare Instagram a fost blocat temporar duminica, in urma unui atac cibernetic al unor hackeri care s-au prezentat drept un grup de activisti turci si au postat imagini cu avioane de razboi si steaguri turce, relateaza Reuters, citata de Mediafax.

Relatiile dintre Rusia si Turcia sunt puternic afectate dupa ce un avion turcesc de vanatoare a doborat, in noiembrie, un bombardier rusesc in apropiere de frontiera turco-siriana, o actiune catalogata de catre presedintele rus Vladimir Putin drept o "injunghiere in spate".

Contul pe Instagram al ministrului Nikolai Nikiforov a fost blocat de catre "Echipa cibernetica Börteçine" de hackeri, potrivit unor capturi de ecran ale contului publicate de catre presa rusa si turca, in care apar steaguri turce, un portret al lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei, si un avion de razboi.

Instagram, o retea pe care utilizatorii isi posteaza fotografii si clipuri video, a restabilit ulterior contul lui Nikiforov si fotografia acestuia de profil, insa ministrul rus s-a plans de faptul ca echipa de suport tehnic nu a reactionat fata de incident timp de peste noua ore.

Putin a declarat, in conferinta sa de presa de sfasit de an, ca nu vede vreo cale de imbunatatire a relatiilor cu conducerea Turciei, iar Moscova a impus sanctiuni economice Ankarei.

Presa turca sugera, la sfarsitul lui decembrie, ca hackeri rusi s-ar afla in spatele unor atacuri cibernetice recente asupra unor servere turcesti de Internet care gazduiesc peste 300.000 de site-uri.

Banci turce au semnalat in ziua de Craciun perturbari sporadice ale tranzactiilor cu carduri de credit, iar presa turca a reiterat ca "bombardarea" unor site-uri publice si in sectorul financiar ar putea proveni din Rusia sau din partea grupului de hackeri Anonymous.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri