Dupa cateva luni de liniste relativa, Apple a lansat iOS versiunea 9.3 a sistemului de operare. Update-ul aduce trei noi facilitati inteligente device-urilor Apple.

1. Smart education

Partea educationala sta la baza iOS 9.3, atat de mult incat Apple a lansat o sectiune dedicata educatiei pe Website-ul companiei, doar pentru a putea vedea ce modificari sunt aduse de acest update.

Aplicatia „Classroom”permite profesorilor sa controleze toate iPad-urile studentilor – de exemplu, pentru a deschide o anumita aplicatie utila in invatamant. Apple School Manager este un hub pentru profesori care ii ajuta sa compileze cursuri, sa cumpere carti si aplicatii si sa urmareasca anumite iPad-uri din clasa. Din pacate, desi util, sistemul de invatamant romanesc este atat de invechit incat este foarte putin probabil ca instrumentele acestea sa fie folosite in tara in viitorul apropiat si mediu.

2. Nightshift

Apple adauga suport pentru filtrare inteligenta a luminii pe ecran, in functie de ora zilei. Este un update necesar, iPhone-urile, iPad-urile si iPod-urile Touch putand folosi o combinatie intre ora+loc astfel incat sa urmareasca apusul si, in concordanta, sa ofere utilizatorilor culori mai calde ale spectrului, usurand efortul vizual.

3. 3D Touch-ul se maturizeaza

Pentru iPhone 6S si 6S Plus, 3D Touch-ul se extinde pe mai multe planuri ale telefonului. Exemple includ acum Quick Shortcuts pentru App Store, Compass, Health, iTunes Store si Weather. Este important deoarece, desi 3D Touch este revolutionar, integrarea initiala nu oferea posibilitati cu adevarat extinse utilizatorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri