Dell a lansat pe piata locala o noua gama de laptop-uri, statii de lucru si tablete, acestea din urma fiind targetate catre business-uri sau persoane fizice care lucreaza in zone cu hazard marit sau in natura. Compania tinteste vanzari de sute de bucati, dar nu exclude ca acestea sa atinga chiar mii, in functie de cerere.

Seria Latitude Rugged, produsele de la tableta pina la statii de lucru portabile rezistente si capabile sa functioneze in medii dificile, pe teren sau in fabrici si uzine, au pret de pornire de circa 1.800 de euro. O tableta poate ajunge chiar si la peste 3.000 de euro, alaturi de accesorii sau/si configuratii mai performante.

Ecranul touchscreen este dezvoltat special astfel incat poti lucra cu manusi industriale, de gradinar sau, de ce nu, speolog. Tableta rugged are doua baterii, daca se termina una o poti scoate si merge cu cealalta, iar tu poti adauga o baterie incarcata pentru a creste autonomia care este de 24 de ore.

Componentele sunt protejate cu o tehnologie speciala care le fereste de umiditate, HZO liquid protection, se poate lucra pe ploaie sau langa apa. Are o serie de accesorii suplimentare, de la tastatura completa, dock pentru birou, sistem de prindere pentru muncitorii de pe teren si asa mai departe. Produsele nu sunt disponibile in retailul traditional ci prin intermediul partenerilor Dell.

„Piata acestor produse este incipienta, practic nu avem concurenti decat Panasonic, pe plan mondial. HP si Lenovo nu au intrat inca pe acest segment. Este o piata a carei marime variaza de la an la an, putem adresa Armata, dar si soferi, depanatori, service-uri sau marinari”, spun oficialii companiei.

Intreaga piata de PC-uri, inclusiv laptop-uri dar excluzand tabletele, a stagnat anul trecut comparat cu 2014. Oficialii companiei nu au oferit date exacte privind vanzarile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri