Credeai ca varianta ta de Window 7 va primi suport tehnic pana in 2020? Sau ca Windows 8 va avea suportul Microsoft pana in 2023? Se pare ca Microsoft are alte planuri, anuntand schimbari radicale ale felului in care trateaza utilizatorii celor doua sisteme de operare.

Microsoft a anuntat pe blog-ul companiei ca va opri suportul pentru Windows 7 si 8, daca acestea ruleaza pe computere noi sau upgradate, avand cele mai noi cip-uri de la Intel, AMD sau Qualcomm. Mai exact, Kaby Lake (Intel), Bristol Ridge (AMD) si Qualcomm 8996. Aceste cip-uri vor domina vanzarile de noi desktop-uri, laptop-uri si tablete in 2016.

Microsoft merge mai departe si refuza suport Windows 7 si Windows 8 pe generatia actuala de procesoare, „Skylike”.Chiar si in cazul exceptiilor, suportul pentru Windows 7 se va incheia pe 17 iulie 2017. Aceasta este o miscare foarte neobisnuita pentru Microsoft care, de-a lungul a 31 de ani, a oferit suport mai indelungat sistemelor de operare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri