Tehnologia este peste tot – in buzunar, la gat, in rucsac sau geanta, acasa, in garaj; provoaca dependenta si s-a inventat si o boala care clasifica deprivarea de telefon mobil. Desi per total ne face viata mai usoara, aceasta vine si cu minusuri clare. Am incercat, alaturi de voi, cititorii wall-street.ro, sa facem o lista cu ceea ce NU ne place in lumea tehnologica.

1. Din ce in ce mai putine intalniri “in viata reala”

Atunci cand ai aplicatii precum Facebook Messenger, WhatsApp sau Facebook, viata ta sociala poate avea de suferit. De ce sa mai discuti fata in fata, cand poti sa o faci prin emoticoane, poze trimise pe retele sociale sau chiar sa bei o bere sau un suc…virtual?

2. Omniprezentul telefon

Daca TOTUSI te intalnesti fata in fata cu prietenii tai, in 90% din cazuri (nu avem studiu concret, dar ponderea pare realista), primul gest automat este punerea telefonului pe masa, in fata proprietarului sau, mai rau, “butonarea” lui si ignorarea celor prezenti pentru o buna bucata de timp.

3. VHS vs Betamax. Din nou

Multi dintre noi suntem prea tineri pentru a ne aminti ca, inainte de VHS a mai existat o companie, concurenta, care oferea un format incompatibil VHS, numita Betamax. Multi din acea perioada au ales Betamax si…au ales prost, aceasta pierzand batalia in fata formatului concurent.

(sursa foto - Shutterstock: Vladimir Gjorgiev)

Acest lucru se intampla si acum, in lumea tehnologiei. Multi probabil ar vrea sa aleaga solutii pentru “smart homes” sau realitate virtuala, insa sunt pur si simplu in expectativa unui castigator pe aceasta piata. Daca faci o alegere gresita, este posibil sa nu te bucuri, pe termen mediu si lung, de investitia ta.

4. Incarcatoare peste cablurile altor incarcatoare

Pana cand se va ajunge la un numitor comun in gasirea de solutii wireless de incarcare a multiplelor gadget-uri, va trebui sa traim printre cabluri, sa ne impiedicam de ele, sa le luam dupa noi in unele cazuri si, per total, sa facem vanzari prelungitoarelor. Distractie maxima.

5. Viteza mare de rotatie a produselor

Parintii nostri schimbau televizorul o data la 10 ani (sau mai mult) si telefonul fix o data la 20-30 de ani, poate. Generatia prezenta schimba telefonul o data pe an si televizorul o data la 4-6 ani. Tehnologia avanseaza extrem de rapid si produsele mai vechi se uzeaza moral foarte repede. Iti doresti acea aplicatie/joc? Ne pare rau, trebuie sa faceti upgrade! Adica inca cateva mii de lei “aruncati” pe tehnologie.

6. Frustrari diverse

Ca nu iti merge X aplicatie sau nu se misca destul de bine. Ca nu mai ai rabdare “sa se incarce” ceva. Ca nu ai semnal la telefon cand esti din ce in ce mai dependent de Google Maps, de exemplu. Ca, de ce nu, a aparut noul iPhone 1401 si nu ai suficienti bani sa ti-l cumperi primul, pentru a te fali in fata prietenilor. Virtuali.

7. Poze peste poze si selfie stick-uri

Noua (veche) moda? Poze peste poze, in orice loc, din orice unghi, apoi rapid incarcate pe Facebook, la vanatoare de like-uri, share-uri sau comentarii. Si mai nou, acele “bete ale lui Narcis”, selfie-stick-urile pentru, evident, a-ti face poze singur(a). Nimic super gresit, exceptand momentele cand intinzi batul in fata si scoti ochii trecatorilor.

Lista ramane, evident, deschisa. Lasa-ne in comentarii parerea ta despre de ce tehnologia nu este, neaparat, ceva bun.

Sursa foto: Shutterstock: Syda Productions

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri