Compania Gecad Net, unul dintre principalii jucatori pe piata de solutii si servicii software, a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 4,2 milioane euro, in crestere cu 15% fata de 2014.

“Anul trecut principalul nostru obiectiv a fost sa crestem cat se poate de mult business-ul de cloud ceea ce am si reusit, investind totodata in resursele umane existente in companie pentru dezvoltarea competentelor, atat pe tehnologii Microsoft, cat si de securitate. Investitiile s-au cifrat la peste 200.000 de euro dar beneficiile se vor vedea in urmatorii ani”, declara Cristian Herghelegiu, CEO la Gecad Net.

In 2016, compania se asteapta la depasirea pragului de 5 milioane de euro, mizand pe o crestere a veniturilor cu 25% fata de anul anterior.

“Ne vom focaliza in acest an pe atragerea a cat mai multe proiecte cloud, servicii complexe pentru Enterprise, solutii de comunicare si de tip Business Intelligence. Concomitent vom continua sa venim catre clientii nostri cu cele mai bune pachete de securitate IT si solutii de proiectare”, declara Cristian Herghelegiu, CEO la Gecad Net.

Privind retrospectiv, cele mai dinamice linii de business in 2015 au fost: solutiile bazate pe platforme cloud (Office 365, Microsoft Azure si nu in ultimul rand Adobe Creative Cloud), unde numarul total de proiecte a crescut in doar un an cu peste 100%, solutiile de securitate IT si cele pentru proiectare asistata. “Am constatat ca in 2015, clientii Autodesk au optat inca intr-o proportie destul de mare pentru licentierea prin subscriptie (licenta tip abonament), care le ofera in primul rand costuri mai reduse si totodata, mai multa flexibilitate in alocarea de resurse financiare pentru achizitia de software. Ne asteptam ca in 2016, odata cu constientizarea beneficiilor pe care le ofera noul tip de licentiere, numarul utilizatorilor de solutii de proiectare bazata pe platformele Autodesk sa creasca cu 30%”, declara Cristina Anton, Autodesk Business Manager la Gecad Net.

Principalii concurenti ai Gecad Net sunt Totalsoft, Softwin sau Oracle.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri