Livrarile globale de smartphone-uri au atins in 2015 recordul de 1,4 miliarde de unitati, evolutie de 12% fata de anul precedent, conform Strategy Analytics. Acest lucru nu inseamna insa ca totul este roz in industrie.

In trimestrul patru, livrarile au crescut cu doar 6% fata de ultimele trei luni din 2014, cea mai lenta evolutie din toate timpurile, cel mai probabil din cauza faptului ca multi utilizatori, in special din China, au deja smartphone-uri, scrie Engadget.

Samsung ramane lider de piata, cu 81,3 milioane de unitati livrate in al patrulea trimestru, in crestere cu 9% fata de T4 din 2014. Apple a livrat 74,8 milioane de unitati in trimestrul patru al anului precedent, crestere foarte mica, de la 74,5 milioane de unitati cu un an in urma. Huawei a inregistrat o crestere de 2 puncte procentuale, situandu-se pe locul trei.

In top 5, doar Lenovo-Motorola a inregistrat scaderi ale ratei livrarilor, de 18%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri