Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, va anunta marti, 2 februarie, planuri de reducere a costurilor, care includ reducerea cu 15% a fortei de munca a companiei, sau circa 1.600 de locuri de munca, precum si inchiderea mai multor divizii, au declarat surse apropiate situatiei pentru WSJ.

Investitorii activisti au exercitat presiuni in ultimul timp asupra Yahoo pentru vanzarea diviziei core (cheie) a companiei, chiar daca o vanzare ar implica plata unor taxe mai ridicate decat in cazul unei separari a operatiunilor respective intr-o entitate distincta , conform Mediafax.

Planurile ar putea fi anuntate dupa publicarea, marti dupa inchiderea burselor, a rezultatelor financiare ale Yahoo pentru trimestrul al patrulea. Publicatia nu a specificat care divizii ar putea fi inchise.

Nu este clar daca planul pregatit de Mayer ar satisface cererile investitorilor, dar reducerea costurilor ar face afacerile Yahoo mai atractive pentru potentiali cumparatori. Compania Verizon a anuntat ca este interesata de o eventuala achizitie a Yahoo, in timp ce printre potentialii cumparatori s-ar numara si firme din media, precum si fonduri de investitii, afirma analistii.

La mijlocul anului trecut, Yahoo avea circa 11.000 de angajati, in scadere de la aproxiamtiv 12.500 angajati la finele anului 2014, cu norma intreaga dar si cu norma redusa.

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri