BenQ, unul dintre principalii furnizori de solutii de imagine, si-a pastrat pozitia de lider al pietei locale de videoproiectoare si in trimestrul 4 din 2015, fiind astfel lider pe intreg anul. BenQ a obtinut in trimestrul 4-2015 o cota de piata de 32,2%, iar pe tot parcursul anului, cota de piata a fost de 36,7% din totalul de unitati vandute.

“Cresterea inregistrata de BenQ se pliaza pe evolutia pietei din zona de videoproiectoare. Pe acest segment, piata a crescut cu 50% in ultimul trimestru si cu 19% pe intreg anul 2015. Dezvoltarea mediului educational si maturizarea zonei corporate, mai ales pe zona de produse profesionale, sunt doua dintre motoarele care au generat cresteri substantiale de vanzari pe videoproiectoare. Clientii au inceput astfel sa fie selectivi in alegerea unui proiector si sa inteleaga necesitatea unui astfel de produs in casele lor, la birou sau la cursuri”, a explicat Dragos Salamac, team leader BenQ CEE pentru Romania.

In trimestrul 4 din 2015, videoproiectoarele BenQ au fost numarul 1 din totalul produselor vandute pe segmentele: FullHD 1080p cu 46%, HD 720p cu 69%, WXGA cu 26% si SVGA cu 44%. Modelele de videoproiectoare BenQ sunt optimizate pentru vizionarea filmelor si a competitiilor sportive, pot reda continut 3D si au posibilitatea de conectare WiFi HDMI.

Cel mai scump proiector vandut de BenQ in Romania a fost modelul PU9730 care are un cost de aproximativ 65.000 de lei. Videoproiectorul profesional este compatibil cu sapte tipuri de lentile realizate exclusiv din sticla optica speciala, acoperind astfel toate nevoile de proiectie, de la 3 metri pana la 35 de metri distanta. PU9730 este un dual lamp cu rezolutie WUXGA (1920 x 1200) si o luminozitate de 7.000 ANSI Lumeni.

In trimestrul 4 din 2015, s-a observat o crestere in ceea ce priveste proiectoarele dedicate segmentului educational UST (Ultra-Short Throw) 51%, cele cu lentile interschimbabile cu 22%, in timp ce numarul produselor pentru segmentul de business/educatie cu luminozitate de peste 3000AL, cresterea a fost de 28%. O alta zona cu o evolutie spectaculoasa a fost cea a proiectoarelor profesionale cu luminozitate de peste 6000AL, unde avansul a depasit 50%, fata de anul precedent.

Conform datelor oferite de catre companie, piata de proiectoare din Romania a trecut in 2015 pragul de 20.000 de unitati. Anul trecut, in Romania s-au vandut proiectoare in valoare de 12 milioane de euro, iar pretul mediu al unui videoproiector cumparat a fost de 500 de euro.

Principalii concurenti ai BenQ pe piata locala sunt Canon sau Epson.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri