Omnilogic, cel mai mare distribuitor de pe piata romaneasca de IT, vrea ca cifra de afaceri a proaspat-achizitionatei companii SoftNet Development Consulting (SD&C) sa fie la anul de cinci ori mai mare decat in 2005, au spus miercuri reprezentantii Omnilogic
Omnilogic a anuntat miercuri achizitionarea SoftNet Development Consulting, cea mai mare companie din grupul SofNet, specializat in dezvoltarea de solutii software. Omnilogic a cumparat toate actiunile SD&C cu bani gheata, insa valoarea tranzactiei a ramas confidentiala. SD&C a avut anul trecut o cifra de afaceri de 2,4 milioane dolari, peste jumatate din cifra de afaceri totala a grupului din care a facut parte pana la preluare.

Directorul general al Omnilogic, Gabriel Marin, prognozeaza ca in 2007, compania achizitionata va avea o cifra de afaceri de 12-15 milioane dolari. El a adaugat ca tinta pe termen mediu este ca SD&C sa ajunga la o cifra de afaceri de 50 milioane dolari in cinci ani.

Omnilogic asteapta anul acesta o crestere de 30% a cifrei de afaceri, si tinteste afaceri anuale de un miliard de dolari pana in 2012. "E foarte dificil de facut o prognoza inca de acum, dar ne-am propus ca in 2011 sau 2012 sa ajungem la o cifra de afaceri de un miliard de dolari," a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Omnilogic, Gabriel Marin, cu ocazia definitivarii achizitiei dezvoltatorului de software SoftNet Development Consulting.

Pentru 2005, Omnilogic a anuntat o cifra de afaceri de 162 milioane dolari, iar anul acesta isi propune sa depaseasca 200 milioane dolari, conform declaratiilor lui Gabriel Marin. El este convins ca Omnilogic isi va putea atinge tintele de profit pe baza unei cresteri organice pe piata de distributie, dar si pe baza unor achizitii aflate in stadiu de proiect. "Cred ca sunt cateva firme romanesti de IT care au devenit suficient de puternice pentru a duce singure un proces de consolidare, nu ca pana acum cand erau consolidate de firme din afara," a opinat Gabriel Marin.

Comentand asupra pietei de IT din Romania, el a spus ca companiile din domeniu au doar doua sanse sa supravietuiasca - fie sa creasca pe o nisa, fie sa isi consolideaza pozitia prin achizitia altor companii, aceasta fiind si calea aleasa de Omnilogic. tintele Omnilogic sunt companii mai mici care lucreaza pentru Hewlett Packard, insa aceste achizitii nu vor avea loc in perioada imediat urmatoare, iar in cativa ani e foarte posibil ca Omnilogic sa intre si pe alte piete emergente. Prin aceasa achizitie, Omnilogic intra si in sectorul dezvoltarii de produse software, unde pana acum nu era prezenta.

Omnilogic are in prezent 50 de angajati, iar compania recent-achizitionata, SoftNet Development Consulting are inca 40. Directorul general al Omnilogic estimeaza ca in cativa ani, numarul angajatilor companiei sale va ajunge la 150-200.

Omnilogic e pe piata din 1992, iar anul trecut a obtinut o cifra de afaceri de 162 milioane dolari cu 50 de angajati. Compania este printe cei mai mari furnizor de hardware, software si servicii profesionale pe piata romaneasca de IT. Cei mai importanti parteneri Omnilogic sunt IBM, Cisco, HP, Dell si Oracle.

SD&C, compania cumparata de Omnilogic, a fost cea mai mare dintre cele cinci companii ale grupului SoftNet - specializat in dezvoltarea de solutii software. Grupul a avut anul trecut o cifra de afaceri de 4,4 milioane dolari. Dupa tranzactie, grupul SoftNet ramane cu patru companii si 80 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri