Compania Apple a obtinut aprobarea pentru omologarea unui sistem de senzori pentru detectarea gesturilor, existand zvonuri ca noua tehnologie "fara atingere" ar putea fi implementata pe iPhone 7, dispozitiv care ar urma sa fie lansat in septembrie, conform International Business Times.

Potrivit site-ului DayHerald.com, Apple a reusit sa creeze o tehnologie intitulata "senzor multiatingere de proximitate si modulare", prin care detinatorii de iPhone 7 ar putea folosi dispozitivul fara a-l atinge, scrie Mediafax.

Senzori de proximitate coordonati 3D ar putea permite folosirea telefonului fara a-l atinge deloc, sistemul functionand prin detectarea de la o mica distanta a miscarilor degetelor. Tehnologia va fi facilitata inclusiv prin senzori de tip infrarosu.

Potrivit specialistilor site-ului american ValueWalk, documentatia pentru brevetarea acestei tehnologii a fost depusa de Apple din martie 2015 spre aprobarea autoritatilor din SUA, iar sistemul "fara atingere" ar urma sa fie utilizat la iPhone 7, care probabil va fi lansat in septembrie.

Oficiul american pentru Patentare a anuntat zilele trecute ca a acordat brevet pentru o inventie care permite utilizarea unui dispozitiv smartphone fara atingerea ecranului, prin miscarea degetelor in apropierea acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri