Horia Manda, managing partner al Axxes Capital, sustine ca este posibil in viitorul apropiat sa vanda participatia la Bitdefender, producatorul de tehnologie antivirus fondat de Florin Talpes in 2007, in contextul in care compania s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, iar apetitul investitorilor este in crestere.

"Este posibil ca un exit sa se produca intr-un viitor apropiat. Compania s-a dezvoltat, a crescut foarte mult, reuseste nu numai sa creasca, ci sa produca tehnologii interesante atat pentru zona de consumer, cat si pentru cea de business. Mai ales din aceasta ultima zona vine cresterea semnificativa din ultimii ani", explica Manda.

Este o chestiune de a defini momentul optim pentru acest exit. Poate sa fie sfarsitul acestui an, poate sa fie si anul viitor. Nu stiu. Este clar un context foarte favorabil si exista un interes foarte mare din partea investitorilor, dar o sa vedem. - Horia Manda

"Depinde foarte mult de succesul lansarii unor noi tehnologii in primavara acestui an. Pe de alta parte, depinde si de apetitul investitorilor, care este in crestere. Vedem ca in fiecare zi apar noi stiri despre amenintari cibernetice si statele au inceput sa promoveze legislatie specifica menita sa protejeze business-urile si populatia, dar mai ales conturile administratiilor si infrastructura critica", concluzioneaza Horia Manda, care vede in aceste riscuri informatice o sansa pentru dezvoltarea viitoare a Bitdefender.

In 2007, sapte investitori romani si americani, reprezentati de Horia Manda, au cumparat un pachet minoritar de actiuni Bitdefender pentru 7 milioane de dolari, iar Balkan Accession Fund este de asemenea prezent in actionariatul Bitdefender.

Dupa doi ani de la prima intentie de a cumpara Banca Carpatica, Horia Manda, managing partner-ul Axxess Capital, a perfectat in urma cu trei saptamani achizitia pachetului majoritar al bancii fondate de Ilie Carabulea si are planuri mari pentru consolidarea investitiilor in banking. Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Manda a povestit care sunt directiile de dezvoltare a business-ului in banking si ce rol are parteneriatul strategic cu Posta Romana.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri