Samsung a lansat in aceasta seara Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge, in cadrul unei prezentari realizate in integralitate in realitate virtuala. Inclusiv cei prezenti in sala au purtat pe cap dispozitive Samsung Gear VR pentru a urmari prezentarea, spre deosebire de anii anteriori, cand pe scena apareau speakeri.

Dupa ce chinezii de la OnePlus au fost primii care au lansat telefonul OnePlus 2 folosind casti de realitate virtuala (inclusiv pentru cei care au urmarit pe internet), Samsung repeta acest lucru la Mobile World Congress de la Barcelona. In cadrul evenimentului Unpacked 2016, sud-coreenii au adus cele mai noi doua telefoane de top.

Tot in cadrul zilei de astazi, alte doua branduri au avut lansari in prealabil: LG a lansat telefonul LG G5, care are o abordare modulara si doua camere cu specificatii diferite, iar cei de la Huawei au lansat un dispzoitiv tableta-laptop cu Windows 10.

Specificatii Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 are o dimensiune a ecranului de 5,1 inci, iar Samsung Galaxy S7, varianta cu ecran curbat, e mai mare, cu 5,5 inci.

Samsung Galaxy S7 Edge s-a remarcat anul trecut prin folosirea curburii pentru a deschide aplicatii folosite des, dar si contactarea celor pe care vreti ss-i aveti aproape. De acum, cel mai performant telefon al sud-coreenilor va putea permite deschiderea unor aplicatii noi din marginea curbata a ecranului, dar si citirea stirilor.

Cele doua telefoane sunt rezistente la apa, iar ecranele sunt pornite in permanenta, pentru a vedea mereu notificarile atunci cand ai nevoie de ele, fara a debloca telefonul.

Fata de anul trecut, cele doua telefoane au si slot de card microSD, cu o capacitate de stocare de pana la 200 de GB. Procesorul are opt nuclee, memoria RAM este de 4GB, iar spatiul standard de stocare incepe de la 32 de GB. Potrivit reprezentantilor Samsung, dispozitivele noi sunt cu 30% mai performante decat cele de anul trecut.

Un lucru bun la gadgeturile sud-coreenilor sunt bateriile - de 3.000, respectiv 3.600 de miliamperi.

Toate telefoanele vor fi dotate cu o multime de jocuri mobile si credite in valoare de 200 de dolari pentru cele mai populare titluri. Acest lucru vine si datorita faptului ca Samsung doteaza telefoanele noi cu Vulkan API, o tehnologie prin care jocurile noi vor rula, teoretic, de patru ori mai bine.

Cele doua telefoane vor ajunge in magazine pe 11 martie, iar pre-comenzile vor incepe in cateva zile. Cei care le vor pre-comanda in Statele Unite si Europa vor primi si o casca de realitate virtuala Samsung Gear VR.

Samsung isi extinde serviciul de plati Samsung Pay in sapte tari, inclusiv in Spania si Marea Britanie.

Samsung Gear VR 360 - camera panoramica

De asemenea, Samsung a lansat si o camera care poate filma in 360 de grade. Gear 360 are doua dispozitive fisheye, cu senzori de 15 megapixeli. Filmele inregistrate 360 de grade (care pot fi urcate apoi pe YouTube) au o rezolutie de 3840x1920. Fotografiile vor avea rezolutii de 30 de megapixeli.

Prezent la aceasta lansare a fost chiar si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta a vorbit despre munca pe care o depune Oculus, o companie detinuta de compania americana.

Zuckerberg a vorbit despre faptul ca experienta de realitate virtuala nu e inca pregatita pentru piata, dar in cativa ani lumea va transmite pe internet in direct, in realitate virtuala.

Corespondenta din Barcelona realizata de Vlad Andriescu, redactor-sef start-up.roP2210913

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri