Panasonic, marca inregistrata a concernului japonez Matsushita, a anuntat, joi, ca in luna noiembrie va introduce pe piata japoneza primul player-recorder Blu-ray DVD, la cateva luni dupa ce rivalul Toshiba a lansat un produs comparabil menit sa castige lupta pentru desemnarea viitorului standard in industria DVD-urilor.

Pe piata exista deja aparate Blu-ray DVD lansate de Sony sau Samsung insa acestea pot fie sa ruleze fie sa inregistreze DVD-uri, nefiind capabile sa efectueze ambele operatii.

"Combinatia de recorder si player pentru formatul Blu-ray este o premiera la nivel mondial", a declarat purtatorul de cuvant de la Matsushita Electric Industrial, Akira Kadota. Programat a aparea pe piata incepind cu data de 15 noiembrie, primul player-recorder Blu-ray DVD echipat cu un hard disk de 500 GB are un pret sugerat de producator de aproximativ 300.000 de yeni (2.600 de dolari).

In ceea ce pare a fi o reluare a disputei VHS-Betamax de la finele anilor 1970, marile grupuri japoneze Toshiba si Sony incearca fiecare sa ofere formatul dominant pentru viitoarea generatie de DVD-uri. Toshiba promoveaza formatul HD DVD, care nu este compatibil cu formatul Blu-ray promovat de Sony, iar in luna iulie a lansat deja pe piata primul player-recorder HD DVD. La randul sau, Matsushita a introdus deja un player Blu-Ray pe piata din America de Nord, urmand ca in luna noiembrie acest produs sa fie introdus si in Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri