Telefoanele Samsung si Apple, care in ultimii ani au inceput sa semene din ce in ce mai mult, se apropie de a deveni frati gemeni, odata cu prezentarea la Mobile World Congress, Barcelona, a Galaxy S7.

Convergenta a inceput in urma cu doi ani, cand iPhone-urile au devenit mai mari (iPhone 6), imitand terminalele Samsung. Primavara trecuta, Samsung a inceput sa puna accent, inclusiv in marketing, pe calitatea materialelor folosite in producerea smartphone-urilor, asa cum Apple facea inca din 2007, de la primul iPhone lansat pe piata. In fine, anul trecut, Apple a marit rezolutia camerei iPhone, micsorand astfel distanta pe acest segment intre compania americana si Samsung.

Cu S7, Samsung micsoreaza rezolutia camerei, ajungand la cea a iPhone-ului – 12 megapixeli. Evident, exista diferente intre cele doua – cel mai recent iPhone permite apasarea mai apasata pentru noi facilitati, in timp ce Samsung este unul dintre cei mai mari promotori ai realitatii virtuale.

Este prea devreme sa spunem ce telefon este mai bun – si, pana la urma, poate fi vorba de gust; desi Samsung a anuntat S7 duminica trecuta, telefonul va fi disponibil incepand de la jumatatea lunii martie.

Camerele

Ambele varfuri de lance ale companiilor, S7 in cazul Samsung si iPhone 6S, Apple, au 12 MP – in crestere de la 8MP in cazul Apple, in scadere de la 18 in cazul companiei chinezesti.

Samsung, practic, a adoptat formatul Apple, renuntand la widescreen. Practic, renuntand la cei 6 MP, a „taiat” din excesul de imagine. Ambele camere frontale au 5 MP; Apple a transformat de asemenea ecranul intr-unul care lumineaza, special pentru selfie-uri.

Samsung a urmat compania americana, integrand un sistem similar in S7.

Marimi

Galaxy S7 al Samsung este putin mai mare si mai greu decat terminalul de 4,7 inci al Apple, insa diferentele sunt foarte mici. S7 Edge, versiunea premium de la Samsung (echivalentul 6S Plus la Apple), are ecran de 5,5 inci. Comparat insa cu iPhone 6S Plus, tot de 5,5 inci, S7 Edge este mai mic.

Suplimentare

Nici iPhone 6S, nici S7 nu permit inlocuirea bateriei, insa S7 permite sa adaugi stocare suplimentara, totodata oferind, la modelul de baza, 32 de GB, dublu fata de modelul cel mai ieftin al iPhone.

Spre deosebire de iPhone 6S, S7 este rezistent la apa.

Apple si Samsung permit, ambele, deschiderea telefonului prin amprenta, si ambele permit, in anumite state, plati in unele magazine. Ambele telefoane au shortcut-uri catre facilitati uzuale, precum selfie-uri. In cazul iPhone, apesi tare pe iconita aplicatiei, cu Edge, atingi partea dreapta a ecranului si glisezi stanga.

Ce ti-ar placea sa includa cei doi producatori, dar si concurentii lor, in viitoarele modele de telefoane? Te incurajam sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri