IBM Romania a anuntat vineri castigatorii Concursului National Studentesc \"Best Linux Application\", concurs initiat in 2005 de IBM Romania si Centrul de Competenta Linux IBM din Bucuresti in scopul promovarii utilizarii sistemului de operare Linux in randul studentilor.
In acest an Cosmin Stan, Student al Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) a ocupat primul loc, fiind urmat de Ionut Mocanu si Narius Chiriac, studentii ai aceleiasi facultati si de Lorin Scraba, student al Facultatii de Inginerie Electrica si stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, care a obtinut mentiune.

Concursul si-a propus de asemenea sa rezolve o serie de probleme ale comunitatii Linux, studentii incercand sa aduca imbunatatiri acestui sistem de operare, sa dezvolte aplicatii inovative sau chiar sa imbunatateasca performantele si gradul de utilizare al une aplicatii deja existente, aducandu-si astfel contributia la dezvoltarea comunitatii open source. Castigatorul concursului, Cosmin Stan, si-a realizat lucrarea in cadrul unei burse obtinute la Universitatea din Singapore, care a pus la dispozitie nu mai putin de 200 de calculatoare pe care sa ruleze aplicatia dezvoltata de studentul roman.

Castigatorul editiei din acest an a declarat pentru NewsIn ca nu il tenteaza o cariera in strainatate, ca momentan este asistent universitar in cadrul UPB si nu in ultimul rand ca este increzator ca in Romania or sa apara din ce in ce mai multe posturi suficient de atractive incat sa devina o alternative pentru munca in strainatate.

IBM Romania a promovat acest concurs in mediile universitare romanesti urmarind si scopul de a se constitui intr-o etapa premergatoare a concursului international IBM Linux Scholar Challenge, au declarat reprezentantii companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri