Sony Corp. a atins maximul valoric din ultimele luni, dupa ce compania nipona a dezvaluit un headset de realitate virtuala cu un pret mult mai mic decat al concurentei, alimentand optimismul investitorilor asupra incursiunii producatorului de echipamente IT in zona de gaming.

Valoarea actiunilor producatorului de electronice a crescut cu 3,2%, pana la 2.883 yeni pe bursa din Tokyo, cea mai ridicata valoare din 6 ianuarie.

Playstation VR va intra pe piata in octombrie si va avea pretul de 400 $, au declarat oficiali ai companiei la o conferinta din San Francisco. Pretul este la jumatate fata de HTC Vive, 800 $. Facebook a pus pretul de 600 $ pe Oculus Rift, scrie Bloomberg.com.

Desi acestea din urma ofera grafica superioara, necesita si computere mult mai puternice pentru a rula. In contrast, device-ul Sony va fi disponibil tuturor celor peste 36 de milioane de persoane care detin deja Playstation 4. La data lansarii, Sony VR va avea circa 50 de jocuri disponibile, conform companiei cu sediul in Tokyo.

Oculus Rift va incepe sa fie livrat consumatorilor pe 28 martie, marcand inceputul erei comerciale in zona de realitate virtuala. Conform Nvidia, pe plan global exista circa 13 milioane de computere care au capacitatea de a functiona cu Oculus Rift.

Este un segment de piata pe care wall-street.ro il va urmari cu atentie si va va informa asupra evolutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri