Microsoft s-ar arata interesati sa sustina fondurile de investitie care doresc sa preia Yahoo. Oficialii gigantului IT au discutat posibilitatea de a le acorda fondurilor de investitii un "sprijin financiar semnificativ" care sa duca la bun sfarsit tranzactia,

Discutiile sunt in faza incipienta , iar Microsoft nu a facut pana acum angajamente ferme fata de investitorii respectivi, potrivit unor surse apropiate situatiei, conform News.ro

Recode a aratat ca implicarea Microsoft ar avea rolul sa ii asigure o relatie buna cu cumparatorul Yahoo.

Yahoo a lansat o licitatie de oferte pentru vanzarea operatiunilor de baza ale companiei, dupa ce a renuntat la planul de separare de grup a participatiei detinute la grupul chinez Alibaba Group Holding.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a declarat in februarie ca ofertele vor fi analizate pe masura ce vor fi primite, dar ca prioritatea este planul de redresare a companiei.

Yahoo este supusa unor presiuni tot mai mari din partea actionarilor sa vanda activitatile de baza, in loc sa le separe de participatiile la Yahoo Japan si Alibaba Group.

Fondul de hedging Starboard Value, actionar activit al Yahoo, a anuntat joi ca va nominalia noua candidati pentru board-ul companiei, in incercarea de schimbare integrala a membrilor acestuia, inclusiv a directorului general Marissa Mayer.

Starboard are o detinere de 1,7% din actiunile Yahoo si cere schimbari la Yahoo inca din 2014. Directorul pentru parteneriate si achizitii al Yahoo, Peggy Johnson, este implicat si el in eforturile de finantare a unui posibil cumparator al Yahoo, a aratat Recode.

Microsoft, care a facut o oferta ostila de preluare a Yahoo in 2008, nu are interes sa faca o oferta semnificativa pentru aceasta companie, dar alti investitori au. Reprezentantii Yahoo si Microsoft au refuzat sa comenteze.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri