Din cea mai recenta generatie de telefoane inteligente produse de Sony au aparut deja trei modele: Xperia X, Xperia XA si Xperia X Performance. Lansate spre sfarsitul lunii februarie, cele trei telefoane isi ataca serios concurentii directi de la Samsung, LG si HTC venind cu dotari destul de convingatoare si cu un aspect foarte fresh.

Designul seriei Xperia X este clar inspirat de Z5, doar colturile sunt ceva mai rotunjite decat la vechiul varf de gama, ceea ce se traduce intr-un aspect ceva mai prietenos. Carcasa e metalica la Xperia X si Xperia X Performace, Sony renuntand la panel-ul de „sticla inghetata” folosit pe seria Z. De altfel, seria Xperia X pare gandita in primul rand pentru utilitate si echilibru, si mai putin pentru a iesi in evidenta.

Ca dotari, cele trei modele Xperia - X, XA si X Performance – au in comun cateva caracteristici importante, precum display-ul de 5.0 inch, slotul de expansiune microSD si faptul ca vin si in varianta dual-SIM. Ca software, toate trei ruleaza cel mai nou Android, versiunea 6.0.1 ”Marshmallow”. Lentilele foto „rapide” (cu aperture f/2.0), pentru claritate in lumina slaba, impreuna cu noua tehnologie “Predictive Hybrid Autofocus” promit performante foto demne de numele „Sony”.

X Performance, noul varf de gama pentru Xperia

Sony XPeria X Performance

Sursa foto: www.sonymobile.com

Fiind succesorul lui Xperia Z5, noul varf de gama de la Sony se pozitioneaza pe piata cat se poate de neechivoc, aratand chiar si prin nume ce are de oferit: performanta. Displayul de 5.0 inchi este HD 1080p, procesorul e un octa-core Snapdragon 820, pe 64 de biti. Are 3 GB de RAM, 32 sau 64 GB pentru stocare, extensibili prin card microSD pana la 200 Gb.

Camera foto principala este full HD, de 23 Megapixeli, cu senzor Sony Exmor RS si o lentila „rapida” cu aperture f/2.0, dotari ce permit captarea unei imagini in 0.6 secunde. Functia Predictive Hybrid Autofocus este capabila sa focalizeze in 0,03 secunde si sa pastreze focalizarea pe obiecte care se misca in cadru, ceea ce poate elimina multe stangacii si erori de inregistrare. Camera secundara este de 13 Mp. Bateria este de 2700 mAh, nedetasabila.

Ca si Z5-ul pe care il inlocuieste, Xperia X Performance este rezistent la apa si la praf, o calitate ce i-a atras multi clienti predecesorului sau. Vine in patru versiuni de culoare, dar niciuna tipatoare: alb, negru-grafit, verde-auriu si roz-auriu.

Xperia X, un mid-range care nu-i dispus la compromisuri

Sony Xperia X

Sursa foto: www.sonymobile.com

Xperia X si se apropie puternic de specificatiile varfului de gama, fiind o versiune mid-range a lui X Perfomance. Acelasi display de 5.0 inch cu 1080p, dar cu un procesor hexa-core de 1.8 GHz Qualcomm Snapdragon 650, pe 64 de biti. In ce priveste memoria, aici nu e nicio diferenta intre Xperia X si Xperia X Performance: tot 3 GB RAM si tot 32 GB sau 64 GB pentru stocare. Bateria este nedetasabila, de 2620 mAh.

Camerele foto de pe Xperia X sunt identice cu cele de pe Xperia X Performance: 23 Mp cea principala si 13 Mp ce secundara, cu aceleasi functii, acelasi senzor si aceleasi „lentile rapide”.

Xperia X este succesorul lui Sony Xperia M5 si, dupa cum arata in fotografii si in specificatii, promite sa fie un alt best seller. Este disponibil in aceleasi patru culori: negru-grafit, alb, verde-auriu sau roz-auriu.

Xperia XA, succesorul lui Xperia M4 Aqua

Sony Xperia XA

Sursa foto: www.sonymobile.com

Telefonul entry-level al noii serii Sony Xperia incearca sa ofere ce e mai bun in noua serie X la cel mai mic pret. Ecranul lui Xperia XA este tot de 5.0 inch, dar e HD 720p. Inauntru gasim un procesor octa-core de 2.0 GHz (Mediatek MT6755), 2 Gb de RAM si 16 Gb spatiu de stocare, extensibil la 200 GB prin microSD. Bateria este de 2300 mAh, nedetasabila.

Performantele foto sunt tratate la fel de serios ca si la modelele X si X Performance, chiar daca cifrele sunt mai mici: 13 Megapixeli pentru camera principala 8 Mp pentru cea secundara, dar avem acelasi Hybrid Autofocus rapid, cu functie de detectare a fetei, senzor de 1/3 inch, si aceleasi „lentile rapide” cu aperture f/2.0.
Xperia XA este succesorul lui Xperia M4 Aqua ca segment de pret, dar ca tehnologie a sarit doua generatii. Poate fi o optiune serioasa pentru cei care vor tehnologii mai noi la un pret moderat, plus ca vine cu cel mai recent sistem de operare Android: 6.0.1 ”Marshmallow”. Ca aspect, Xperia XA apare in aceleasi patru culori ca la modelele X si X Performance.

Sursa foto: Sonymobile.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri