HP Inc. anunta oficial si pe plan local lansarea companiei independente care va cuprinde businessul de imprimante si PC-uri, si se va concentra pe crearea de noi tehnologii. HP Geboc, centrul de suport din Romania, si HP Enterprise raman in Romania sub aceste denumiri.

“Intr-o lume a schimbarii, in continua miscare, HP se reinventeaza la nivel de business, dar si la nivel de produse”, a declarat Mugur Pantaia, managing director HP Inc. Romania. Mugur Pantaia a fost numit managing director HP Inc. Romania in noiembrie anul trecut si este country manager de doi ani si jumatate.

HP Inc. are in Romania circa 1.000 de angajati, iar Pantaia anunta ca are in plan noi angajari in viitorul apropiat si mediu. “HP Inc. Romania este bine reprezentata pe plan global si nu ma indoiesc ca vom continua sa facem angajari in continuare”.

Pe piata locala, HP avea in 2015 o cota de 17% pe segmentul de laptop consumer si de 18% pe desktop, fiind in crestere usoara fata de anul 2014. Cota de printing a companiei este mult mai mare, de 40%.

“Piata de printing va continua sa creasca cel putin pana in 2018, conform studiilor independente, asa ca vom continua sa avansam pe acest segment, atat prin tehnologia Page Wide (culori profesionale, cost redus de operare), lansata anul trecut, cat si prin 3D Printing. Anul acesta, spre final, vom lansa 3D printere si pentru segmentul commercial business”.

Totodata compania va lansa pe piata locala in viitorul apropiat business phablet-ul Elite X3, prezentat in premiera la inceputul anului curent, dar si o gama completa de laptop-uri si tablete. “Ne vom focusa mult, in Romania, pe segmentul de consumabile, fiind unul profitabil atat pentru noi cat si pentru parteneri si consumatori”, mai spune Pantaia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri