In segmentul laptopurilor premium, Spectre x360 este o prezenta imposibil de ignorat. HP a aruncat in joc tot ce avea mai bun, cele mai performante tehnologii si un design elaborat, aratand ca are planuri foarte serioase cu acest laptop high end.

De la primul contact cu Spectre x360 iti dai seama ca nu ai in fata un produs oarecare, ieftin si lent. Carcasa din aluminiu, detaliile metalice, tastele luminate si trackpad-ul generos, toate dau un aspect elegant si atrag atentia asupra calitatii. Spectre este si foarte subtire, cu numai 15,9 mm pentru versiunea de 13,3 inci, in timp ce versiunea de 15 inci are numai 10,4 milimetri grosime, aceasta din urma fiind marketat de HP ca “the world’s thinest laptop”.

Una dintre caracteristicile distinctive ale acestui laptop este articulatia flexibila, ce permite ecranului o rotire completa, la 360 de grade, abilitate ce a dat si numele modelului: Spectre x360. Utilizatorul are o multime de posibilitati in ce priveste interactiunea cu laptopul, de la modul clasic la pozitia de V intors (“cort”, cum ii spune producatorul, utila pentru vizionarea filmelor si pentru jocuri) pana la modul tableta.

hp Spectre

Laptop pliabil hp Spectre

Sursa foto: emag.ro

Afisajul este de inalta definitie si vine in doua variante, Full HD (1920x1080) si QHD (2560x1440), ambele cu touch screen si unghi mare de vizualizare. Camera inclusa este si ea Full HD, oferind o imagine buna chiar si in conditii de iluminare slaba. Altfel spus, intr-o conferinta pe Skype, celalalt va sti ca ai un laptop ultra-performant.

Puterea de calcul a lui Spectre x360 este impresionanta, mai ales pentru un laptop de dimensiuni mici si care cantareste doar 1,45 kg. Exista doua variante de procesor, ambele Intel de generatia a sasea: i5 dual core si respectiv i7 quad core, cu frecvente ce incep de la 2300 MHz si ajung la 3100 MHz. Desi procesoarele sunt puternice, sistemul nu se incalzeste, gratie unui circuit de aer hiperbaric, cu aspiratie, special conceput pentru acest model, care face ca sistemul sa ramana rece chiar si atunci cand este utilizat la capacitate maxima.

Un aspect cu totul remarcabil la HP Specter x360 este autonomia, care ajunge la 12,5 ore pentru modelul de 13,3 inch, ceea ce il face castigator detasat in fata concurentilor. Este in primul rand meritul bateriei, care e uriasa comparativ cu volumul laptopului, insa sunt si multe optimizari ale consumului. Spectre x360 respecta aici o regula de aur a eficientei si fiabilitatii: foloseste cat mai putine piese in miscare. Chiar si unitatea de stocare este SSD, ceea ce inseamna ca nu are discuri rotative, precum HDD-ul.

Si nu sunt singurele avantaje ale folosirii SSD-ului. Timpii de citire /scriere pentru un SSD sunt de 3-4 ori mai mici decat ai unui HDD, prin insusi principiul de functionare: HDD-ul are discuri magnetice care trebuie accelerate pana la o anumita turatie pentru a fi accesata informatia, dupa care este din nou lasat in stand-by, in timp ce SSD nu are nicio componenta in miscare, citirea facandu-se aproape instantaneu. Avantajul SSD-ului este cel mai usor de observat la boot-area sub Windows, care dureaza cca. 15 secunde cu SSD, in timp ce cu HDD aproape intotdeauna depaseste un minut. In teste, rata reala de transfer la Spectre x360 a fost de 150mbs/sec.

Laptop hp Spectre

Sursa foto: emag.ro

Capacitatea SSD-ului care echipeaza HP Spectre x360 variaza intre 128 GB si 1 TB, dar cele mai comune configuratii au 256 GB si 512 GB. Memoria RAM este de 4 sau 8 GB, din care procesorul video Intel HD Graphics foloseste o parte. Rezultatele sunt spectaculoase: Spectre x360 face fata cu brio sarcinilor dificile, care de obicei solicita multe resurse: redarea filmelor Blu-Ray, navigarea multi-tab cu Google Chrome, jocurile video si chiar montajele video HD, daca nu sunt foarte lungi. Redarea filmelor este o experienta ce trebuie incercata cu HP Spectre x360, nu doar pentru calitatea afisajului, ci si pentru sunetul clar si, nu in ultimul rand, pentru posibilitatea iesirii pe un display extern mare fara a pierde nimic din calitatea imaginii.

In ce priveste conectivitatea, Spectre x360 are porturi pe jur imprejur: audio jack, trei porturi USB 3.0, un port HDMI, un Mini DisplayPort. Spectre vine cu Windows 8.1 sau Windows 10 preinstalat, plus cateva aplicatii de baza cu licenta limitata, printre care si McAfee.

In concluzie, HP Spectre x360 are tot ce ai putea avea nevoie de la un ultraportabil premium: greutate mica, performanta mare, autonomie fabuloasa. In mod clar, un produs imposibil de ignorat si un concurent evident pentru MacBook Air. Dealtfel, Spectre x360 vine cu o pozitionare de piata usor provocatoare: “Se pliaza pe spate notebook-ul dumneavoastra?"

Sursa foto: Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri