Procesul prin care compania UPC Romania fuzioneaza cu Astral Telecom si cu alte 13 societati se va incheia la sfarsitul acestei saptamani. Astfel, se finalizeaza procesul de fuziune a companiei UPC Romania, prin absorbtie, cu societatile Astral Telecom, Altnet SRL, Assist Internet SRL, Business Advisory Unit SRL, Astral Telecom Company, Canad Systems Internet SRL, IT 4 Web SRL, Nextra Tele Com SRL, Rom West Electronic SRL, Saltine Co SRL si Transilvania Telecom SRL. Dupa fuziune, societatile absorbite isi vor inceta existenta, urmand sa fie radiate din Registrul Comertului.

Operatiunea de fuziune va determina simplificarea structurii de organizare in cadrul grupului, ceea ce se poate concretiza in eficientizarea activitatii administrative si de management si poate determina cresterea capacitatii investitionale.


Prezenta in Romania inca din 1992, compania UPC Romania a devenit cel mai puternic furnizor de televiziune, internet si telefonie, extinzandu-si constant gama serviciilor si produselor oferite, ca urmare a achizitionarii treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu.

La inceputul anului 2003, compania a anuntat ca a finalizat procesul de fuziune prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania (Aparatura Electronica Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti). in 2004, UPC Romania a achizitionat alti doi operatori de cablu din Bacau, Eurosat si Satba, iar in 2005, compania a preluat Conex Sat Roman. in aprilie 2006, UPC Romania a achizitionat integral operatorul de televiziune digitala prin satelit, Focus Sat.

UPC Romania este lider pe piata serviciilor de comunicatii prin cablu. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, peste 1.300.000 clienti din aproximativ 200 orase. De cand a intrat in Romania, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane USD si a devenit cel mai mare investitor american din tara. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri