Clientii din China ai iTunes Movies si iBook cer returnare de fonduri dupa ce serviciile Apple au fost, in mod subit si fara explicatii, intrerupt de catre autoritatile guvernamentale comuniste.

Apple nu a oferit o reactie clientilor privind statusul serviciilor. Multi utilizatori raporteaza insa ca nu se pot conecta la serviciul de filme sau de carti, inca de vinerea trecuta.

Un purtator de cuvant al Apple din Beijing a spus: „Speram ca serviciile de carti si filme sa fie din nou disponibile, cat de curand, clientilor din China”, insa nu a oferit amanunte suplimentare, scrie LATimes.com.

Guvernul Chinez nu a transmis, de asemenea, nicio lamurire privind situatia. Presa internationala citeaza insa doua surse anonime care spun ca Administratia (comunista) Presei, Publicatiilor, Radio, Film si Televiziune a ordonat ca serviciile sa fie offline, desi nu se stie clar de ce anume. Apple nu a primit nicio notificare prealabila, spun reprezentantii de la suport tehnic din China.

China a devenit o piata masiva pentru Apple, de cand compania cu sediul in Cupertino a lansat iPhone-ul pe continent in septembrie 2013. Compania a declarat ca in anul fiscal incheiat in septembrie 2015, vanzarile nete au crescut cu 84% de la an la an in Greater China, pana la 58,7 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri