Teleokm Romania, compania care reuneste fostele companii Romtelecom si Cosmote, au inregistrat venituri in scadere cu 2,9% in primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, estimate la suma de 235 de milioane de euro, potrivit datelor publicate miercuri de actionarul majoritar indirect , grupul deutsche Telekom

Profitul operational, calculat inainte de taxe, depreciere, dobanzi si amortizare (EBITDA) a scazut cu 30,9% , de la 55 de milioane de euro in urma u un an la 38 de milioane de euro, conform News.ro

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a inregistrat pe segmentul de telecomunicatii fixe venituri de 127 de milioane de euro, cu 9,3% mai mici fata de martie 2015.



Telekom Romania Communications are un portofoliu de 1,204 milioane de abonamente la Internet fix, fata de 1,192 milioane in martie 2015. Pe segmentul de telefonie fixa, Telekom Romania Communications numarul de linii a coborat cu 6,1% in primul trimestru, 2,055 milioane.

Serviciile de televiziune au inregistrat o crestere 2,5% fata de martie 2015, la 1,449 milioane abonamente, dar fata de sfarsitul anului 2015 sunt intr-o usoara scadere.

Portofoliul de clienti al Telekom Mobile Romania Communications (fosta Cosmote) a scazut

Veniturile Telekom Mobile Romania Communications (fosta Cosmote) au crescut cu 5,9%, la 107 milioane de euro. Portofoliul de clienti a ajuns la 5,934 milioane, in scadere cu 1,2% fata de martie 2015 si cu 1% fata de decembrie 2015.

Actionarul majoritar al Telekom Romania Communications este grupul elen OTE, prin OTE International, cu o detinere de 54,01%. Statul roman are in proprietate 44.99% din actiuni.

Operatorul de telefonie fixa detine un pachet de actiuni reprezentand 30% din capitalul social al fostului Cosmote, restul titlurilor revenind OTE, prin Cosmote Mobile Communications.

Cel mai mare actionar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participatie de 40%.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri