Siri poate ca este sinonim cu „asistent digital”, insa software-ul Apple va avea, curand, o concurenta serioasa – si va veni chiar de la cei care au creat, in 2007, pe Siri. Viv, o noua aplicatie de inteligenta artificiala, si-a facut debutul si, spun specialistii, este absolut surprinzatoare.

Dag Kittlaus, CEO-ul companiei si unul dintre fondatorii Siri, a prezentat Viv pe scena TechCrunch Disrupt din New York si, pentru prima oara, a prezentat ce poate aplicatia de inteligenta artificiala.

Demonstratia a fost impresionanta. Aplicatia poate sa intelaga intrebari complexe precum „Va fi mai cald de 20 de grade, poimaine, dupa ora 17:00, langa Arcul de Triumf?”. Totodata, Viv se conecteaza la alte aplicatii precum Uber sau Hotels.com, astfel incat sa poti chema masini sau sa rezervi camere doar prin comenzi vocale, scrie Mashable.

Mai mult, prin intermediul Viv si al tertelor aplicatii, precum Venmo, vei putea trimite bani catre prieteni printr-o singura propozitie.

Viv ruleaza pe o noua tehnologie numita „dynamic program generation”, descrisa ca fiind „o inovatie in stiinta computerelor”. In esenta, software-ul „se scrie singur”, in mai putin de o secunda, conform lui Kittlaus. Ce inseamna asta? Ca Viv poate sa creasca si sa invete mult mai rapid decat orice platforma de asistenta.

Desi totul suna impresionant, si a si aratat a fi impresionant, testul real va veni atunci cand Viv chiar se va lansa – si, din pacate, inca nu sunt informatii privind data la care acest lucru se va intampla, platforma sau modalitatile.

Sursa foto: Shutterstock: everything possible_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri