Siveco, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii IT din Romania, a inregistrat anul trecut afaceri de 50 de milioane de euro, in scadere de la 58 de milioane de euro in 2014. Fost sefa a companiei, Irina Socol, a fost recent condamnata la 2 ani si sase luni de inchisoare cu executare, sentinta fiind irevocabila.

Anul trecut, Tribunalul Bucuresti a condamnat-o in prima instanta pe Irina Socol la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare. Procurorii spun ca, sub conducerea Irinei Socol, Siveco ar fi incheiat tranzactii fictive cu firme ale unor persoane din Sintesti care aveau ca activitate colectarea fierului vechi. Bugetul ar fi fost prejudiciat astfel cu trei milioane de euro.

Siveco a castigat de-a lungul anului multe contracte cu statul. Unele acorduri au fost mari, de milioane de euro. Potrivit datelor publicate in martie de Agentia pentru Agenda Digitala, Siveco a castigat impreuna cu Teamnet un contract de 129 de milioane de lei de la APIA. A fost a treia cea mai mare achizitie publica de serviicii IT din ultimii cinci ani. Tot Siveco a fost subcontractant in al saselea contract ca marime, unul de 61 de milioane de lei acordat de Institutul National de Cercetare Informatica.

Chiar si asa, compania a trecut anul trecut pe profit net, dupa ce in 2014 Siveco pierdea circa 6 milioane de euro. In 2015, compania a trecut pe profit net, generand 2,3 milioane de euro.

Numarul mediu de salariat a scazut puternic, de la aproape 700 de angajati in 2014, la doar 543 in 2015, cel mai probabil compania trecand prin ample restructurari.

Compania a incheiat in ultimii doi ani peste 35 de contracte cu statul, cel mai recent avand o valoare de peste 300.000 de lei, pentru Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare – Siveco trebuia sa furnizeze suport tehnic pentru sistemul Siveco Applications 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri