Tehnologia ii fascineaza pe europeni si le ofera experiente incredibile, de la dispozitivele de la realitate virtuala, pana la frigidere inteligente si masini care se conduc singure. Insa, pe masura ce utilizatorii incearca sa tina pasul cu cele mai noi inovatii, terminologia atribuita acestora produce confuzie printre europeni, conform unui studiu realizat de Samsung Electronics in 18 tari din Europa.

Europenii accepta revolutia digitala, iar 52% dintre utilizatori afirma ca folosesc tehnologia mai mult decat acum doi ani, in timp ce 13% admit ca nu pot trai fara ea. Peste jumatate din cei 10.000 de utilizatori europeni intervievati sunt entuziasmati de cele mai noi inovatii, precum Internet of Things sau tehnologia Cloud, dar 72% dintre ei recunosc ca adesea doar pretind ca inteleg semnificatia acestor termeni.

Mai mult, terminologia i-a impiedicat sa foloseasca produsele la potentialul maxim pe 23% dintre utilizatori, in timp ce 43% dintre ei au declarat ca au detinut cel putin un dispozitiv care a fost mult mai performant decat aveau nevoie, iar 11% dintre utilizatori se simt depasiti de tehnologie.

„Cercetarile noastre ne arata ca terminologia utilizata pentru tehnologia actuala poate fi o bariera pentru utilizatori. Ne dorim sa venim in intampinarea acestor nevoi printr-o serie de pasi strategici, inclusiv prin simplificarea limbajului pe care il folosim si prin oferirea de traininguri de abilitati digitale pentru 400.000 tineri. De asemenea, consideram ca aceasta este o problema in intreaga industrie, care va impiedica progresul tehnologic in cazul in care nu va fi depasita,” a declarat David Lowes, CMO Samsung Electronics Europa.

„Ne propunem sa depasim limitele tehnologiei mobile, digitale si TV, dar intreaga industrie trebuie sa fie atenta la accesibilitatea acestor beneficii si sa le ofere sustinere celor care nu sunt deocamdata confortabili cu ultimele concepte, precum Internet of Things. Este important sa avem sustinerea tuturor, motiv pentru care investim in dezvoltarea dispozitivelor cu adevarat smart: simple, intuitive, sigure si usor de inteles. Totodata, le oferim suport utilizatorilor prin intermediul expertilor nostri disponibili online si in magazinele de specialitate.”

Studiul a fost realizat de Samsung Electronics Europa avand ca respondenti peste 10.000 de europeni din 18 tari, pentru a investiga felul in care relatia cu tehnologia se schimba. Astfel, Samsung Europa a dezvoltat materialul „The Plain Tech Guide”, care explica semnificatia celor mai recenti termeni si modul in care acestia ajuta la imbunatatirea vietii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri