Siri va primi o multime de noi functionalitati cand si daca Apple va lansa un software de dezvoltare, insa, chiar si cu capacitatile actuale, serviciul de asistenta vocala a ajutat o tanara mama sa isi salveze fetita de un an.

Stacey Gleeson nu va opri Siri niciodata, de acum incolo. In urma cu cateva saptamani, aplicatia de voce a chemat o ambulanta in numele lui Stacey, permitandu-i astfel mamei secunde critice in care i-a facut fiicei sale CPR.

Stacey povesteste ca s-a dus sa verifice starea fetitei de un an, dupa ce a observat ca sistemul de monitorizare a transmis un semnal; Giana, fetita, incetase sa respire. Panicandu-se, mama a inceput sa ii acorde prim ajutor, cu ambele maini. iPhone-ul 6S era cazut la pamant si, in disperare, a apelat „Hey Siri”, spunandu-i sa cheme ambulanta.

Mama a reusit sa isi resusciteze fiica si, totodata, medicii au stabilizat-o – acele secunde pretioase, cat ar fi trebuit, in mod normal, sa apelezi ambulanta folosindu-te de maini, au salvat viata unui copil. Familia Gleeson incurajeaza pe toti sa invete ce capacitati inteligente au telefoanele lor pentru ca, intr-o zi, acestea iti pot salva viata.

Ca o marturie amuzanta a eficientei comenzii vocale „Hey Siri”, disponibile pe ultimele doua generatii de iPhone-uri, in stirea televizata un canal TV nu a putut folosi expresia, pentru a nu activa sistemul in telefoanele privitorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri