Intrebat cat de aproape de realitate sunt masinile fara sofer, presedintele Alphabet Eric Schmidt a explicat ca o varietate de factori contribuie la progresul masinilor inteligente Google, inclusiv reglementarile, insa ca vorbim „de ani, si nu decenii”.

„Este dificil sa stim cu exactitate. Consensul din companie este ca vorbim de cativa ani si nu de decade, insa depindem si de legislatie, dar si de locul unde esti. Evident, este mult mai usor de implementat sistemul de masini fara sofer in locuri cu parcari ample”, a spus Schmidt, scrie presa internationala.

Prin ultima fraza, Romania a fost, automat, exclusa de pe o potentiala harta a lansarii Alphabet.

Este interesant faptul ca masinile inteligente ale Google vor putea elibera traficul deoarece vor putea sa se „auto parcheze” la o anumita distanta, venind apoi sa ii ridice pe „soferi”. Google testeaza in prezent vehiculele in orase cu parcari mari – Mountain View, Kirkland, Phoenix, si nu orase congestionate precum New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri